Tekirdağ İş Gücü Piyasası Talep Araştırması

Tekirdağ genelinde iş gücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile 2013 Yılı I. Dönem "İşgücü Piyasası Talep Araştırmas yapıldığı belirtildi.

Türkiye İş Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasının, eğitimin iş gücü talebine duyarlılığının artırılmasına, iş gücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine bağlı olduğu belirtildi.

Tekirdağ genelinde iş gücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile 2013 Yılı I. Dönem "İş gücü piyasası talep araştırması" yapıldığı belirtilen açıklamada, araştırma sonuçlarına göre, her 100 işyerinden 32'sinde açık iş olduğu ve 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 40'ında eleman temininde güçlük çekildiğinin tespit edildiği ifade edildi.

İl genelinde, her 100 kişilik kadronun 96'sının dolu ve 4'ünün de doldurulmaya hazır olduğu ifade edilen açıklamada, araştırmanın sonuçlarına göre, açık iş oranının yüzde 3,62 olduğu ve sektörlere göre ise en yüksek açık iş oranının yüzde 15,2 ile bilgi ve iletişim sektöründe yaşandığı kaydedildi.

-Bilgi ve iletişim sektöründe 8,3'lük açık var

Bilgi ve İletişim sektörünü yüzde 8,3'lük açık iş oranıyla mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler ve yüzde 8,1'lik açık iş oranı ile su temini, kanalizasyon, atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri sektörünün izlediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tekirdağ'da açık işlerin en fazla olduğu mesleklerin, makineci,beden işçisi,iplik eğirme operatörü, kaynakçı,deri işçisi, plastik enjeksiyon üretimi, montajcı,örgü makinesi operatörü, kumaş boyacısı, garson olduğu tespit edilmiştir. İş gücü talebinde eğitim düzeyinden ziyade mesleğe ilişkin yeterli bilgi öne çıkmıştır. Açık işler için yaklaşık olarak yüzde 80,8 oranında asgari bir eğitim düzeyi talep edilmektedir."

Ayrıca, işverenlerin yüzde 52,1'nin eleman temininde güçlük çekilme nedeni olarak, iş tecrübesine sahip eleman bulunamamasını, yüzde 50,9'u meslekte eleman bulunamamasını, yüzde 42,7'si yeterli beceri ve niteliğe sahip eleman bulunamamasını, yüzde 21,8'i önerilen ücretin yeterli bulunamamasını ve yüzde 17,8'i çalışma ortam ve koşullarının beğenilmemesini olarak görüldüğü kaydedildi.

Kaynak: AA