Ak Parti Milletvekili Samani Açıklaması

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, "Gittiğimiz yerlerde gözlemlediğim kadarıyla partimize olan teveccüh giderek artıyor. Bunun belli başlı sebeplerinden birisi de karşımızda güçlü bir muhalefet olmamasıdır" dedi.

Milletvekili Hüseyin Samani, çeşitli ziyaretler için Alanya'ya geldi. AK Parti teşkilatın organize ettiği etkinliklere katılan Samani'yi İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, Kadın Kolları Başkanı Mine Karagöz, Gençlik Kolları Başkanı Mimar Mustafa Toklu ile partili karşıladı. Samani, burada ilk olarak Alanya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği yöneticileri ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından İlçe Yürütme Kurulu Toplantısı'na, ardından yönetim kurulu toplantısına katılan Samani, gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinin belediye başkan adaylarının belirlenmemiş olmasından dolayı henüz seçim çalışmalarına başlamadıklarını söyledi.

Vatandaşları oy istemek için değil herhangi bir sıkıntıları olup olmadığını öğrenmek için ziyaret ettiklerini ifade eden Samani, "Gittiğimiz yerlerde gözlemlediğim kadarıyla partimize olan teveccüh giderek artıyor. Bunun belli başlı sebeplerinden birisi de karşımızda güçlü bir muhalefet olmamasıdır. Var olan muhalefet partileri de özellikle köylere gittikleri zaman 'Köyler ve muhtarlıklar kapatılıyor' gibi laflar söylüyorlar. Köyler kapatılmıyor, mahalleye çevriliyor. Muhtarlıkları kapatmak şöyle dursun, daha da güçlendirilmiş bir yapıya kavuşturuyoruz" dedi.

Büyükşehir Yasası'nın Antalya gibi bir şehir için hayati önem taşıdığını belirten Samani, Antalya'nın ve Alanya'nın sahiliyle arka tarafındaki bölgelerinin hizmet açığını kapatmanın hemen olacak bir iş olmadığını kaydetti.

Samani, "Torosların arka kısmındaki bölgeler sahil gibi olamaz. Bu mümkün de değil. Ama en azından hayati birkaç sosyal ihtiyacın karşılanması bakımından belli bir mesafe kat edeceğiz. Köylere su götüreceğiz, çöplerini tıpkı şehir merkezi gibi düzenli olarak alacağız. Artık köylerimizde haşere ve sinek mücadelesi de yapılacak. Köylü çocuklarımızın oynayacağı parklar inşa edeceğiz. Bütün bunları ancak Büyükşehir Yasası'yla gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

Partideki basın açıklamasının ardından Samani, Alanya merkez ve Mahmutlar'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Kaynak: AA