Kültür Gezilerine Katılan Öğrencilerden Vali Tuna'ya Ziyaret

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, çocukların aklında kalıcı izler bırakmayı hedefledikleri kültür gezilerinin amacına ulaştığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın, Türk dünyası ülkelerinin farklı kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlediği kültür gezilerine katılan Eskişehir Fatih Fen Lisesi ile ETİ Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Vali Tuna'yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Tuna, yaklaşık 100'ün üzerinde tur düzenleyip 5 bin 400 öğrenciyi Balkanlar ve Türk Dünyası ülkelerine kültür gezisi amaçlı göndereceklerini belirtti.

Bu ziyaretlerin ve gözlemlerin, çocukların Türk dünyasının ve Balkan ülkelerinin kültürünü öğrenmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Tuna, şunları kaydetti:

"Atalarımızın yüzyıllarca barış ve huzur içerisinde yönettiği yerleri bizzat gezip görmek lazım. Oralarda yaşayan insanlarla konuşmanın, görüşmenin etkisi başka oluyor. Maksat, bizim ecdadımızı ve tarihimizi iyi bilmek. Bu bölgenin, bu ülkelerin kültürüne, sanatına ve bilimine ne gibi katkılar yapmışız, neler bırakmışız, insanların hayatını kolaylaştırmak için ne gibi hizmetler yapmışız? Bunların iyi bilinmesi gerekir."

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Tuna, gezi esnasında edindikleri izlenimler hakkında bilgi aldı.

Tuna'ya anılarını anlatan öğrenciler, Balkanlar ve Türk dünyasını görmenin ayrı bir güzellik olduğunu, geçmişe ait birçok yeri, gezerken öğrendiklerini ve ziyaret ettikleri ülkelerdeki insanların Türkiye hayranı olduğunu aktardı. Kendilerini çok değerli hissettiklerini ve çok güzel ağırlandıklarını belirten öğrenciler, kendilerine bu fırsatın verilmesinden dolayı Vali Tuna'ya teşekkür etti.

Tuna da bunun üzerine, "Çocuklarımızın aklında kalıcı izler bırakmayı hedeflediğimiz kültür gezileri, amacına ulaştı" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA