Düzce Tso Yönetimi Basın İle Bir Araya Geldi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nin verimli şekilde kullanılmadığını söyledi.

Düzce Tso Yönetimi Basın İle Bir Araya Geldi
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi basın ile bir araya geldi. TSO Başkanı Fahri Çakır, yeni bir TSO binası ile ilgili hem maddi sıkıntılar hem de zaman problemi nedeniyle yeni binaya geçişin gecikeceğini söyledi.

Çakır mevcut binanın oluşturduğu sıkıntılara rağmen birinci önceliklerinin yeni bir bina yapmak olmayacağını kaydederek “Bilindiği gibi mevcut binamızın olduğu sokak çok dar. Park sıkıntısı yaşıyoruz. Ben diğer illerin TSO binalarını da gezdim. Gerçekten gıpta ettim. Biz resmi kimlikli kişileri park sıkıntısından dolayı binamızda ağırlayamıyoruz. Ancak bizim birinci önceliğimiz yeni bir bina yapmak olmayacak” dedi.

Odanın parasal anlamda sıkıntı yaşadığını vurgulayan Çakır şöyle konuştu: “Yeni binaya geçilmesi mevcut binanın nasıl değerlendirileceğine karar verilmesi muhtemelen uzun zaman alacak. Biz çeşitli kaynaklar üretiriz. TOBB’dan destek isteriz. Ancak yeni bina tamamlanmadan mevcut binanın satılması yada kiralanması gibi bir durum söz konusu olamaz. Oda olarak parasal anlamda sıkıntımız var. Dolayısıyla şuanda taşınmak gibi bir durum söz konusu değil.”
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nin verimli şekilde kullanılmadığını söyledi.

Düzce’ye yeni bir sanayi bölgesi kurulmasına sıcak bakmadığının altını çizen Çakır “Yeni sanayi alanlarından önce mevcut OSB gelir” dedi.

Düzce’de yeni sanayi alanına ihtiyaç olmadığını dile getiren Çakır şöyle konuştu: “OSB’nin temelinde benim emeğim var. Düzce teşviklerden en fazla faydalanan il oldu. Ama Düzce artık sanayi alanına doydu. Düzce’de yeni sanayi alanlarına ihtiyaç var mı? bunu değerlendirmek lazım. Bence yok. Çünkü mevcut OSB rantabl kullanılamıyor. Mevcut OSB’deki arazileri kişiler kanuni prosedüre uydurarak almışlar. Bunun söylemek doğrumu bilmiyorum ama prosedürü yerine getirmediği halde yer alan insanlar var. Ancak ya kiraya vermişler, ya satıyorlar ya da kullanmıyorlar. Ben OSB’nin en rantabl şekilde çalışmasının takipçisi olacağım. Yeni sanayi alanlarından önce mevcut OSB gelir.“
Artık Düzce sanayine yüksek teknolojinin girmesi gerektiğini vurgulayan Çakır “Ben Düzce’de ağır sanayinin olmasından yana değil. Aksine yüksek teknolojinin Düzce’ye getirilmesinden yanayım. Mevcut OSB’de çok fazla boş alan var. Buranın dolu dolu kullanılması taraftarıyım” dedi.

Başkan Çakır, Çilimli ve Gümüşova’da oluşturulacak ihtisas sanayi alanlarını desteklediğini kaydederek “Ayrıca ben ihtisas sanayini de önemsiyorum. Bilindiği gibi Gümüşova ve Çilimli’de buna yönelik çalışmalar var. Bende bu çalışmaları destekliyorum” diye konuştu.

CENGİZ TOPEL’E DESTEK
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır Kocaeli’de bulunan Cengiz Topel hava alanının aktif şekilde çalışması için tam destek verdiklerini söyledi.

Çakır ayrıca bundan sonra gerçekleştirecekleri iş gezilerine basın mensuplarını da dahil edeceklerini kaydetti.

Çakır Kocaeli’de gerçekleştirdiği temasları şöyle aktardı: “Cengiz Topel havaalanında uzun zamandır sivil uçuşlar yapılamıyordu. Kocaeli’den bizi çağırdılar ve hava alanının aktif olarak çalışması için bizden destek istediler. Biz İstanbul’a Ankara’ya gitmektense tabi ki size destek veririz dedik. Burada bir örnek uçuş gerçekleştirdik. Uçuşa katılan 50 kişiden 25’i basın mensubuydu. Bende Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla konuştum ve basın mensuplarını bazı gezilerimize dahil etmek konusunda destek istedim. Onlarda sıcak baktılar. Nereye kaç basın mensubu götürülür bununla ilgili henüz bir netlik yok. Ancak basını gezilerimize dahil etmek istiyoruz.”İ
Kaynak: İHA