Diyarbakır Valisi Kıraç Yeni Eğitim Öğretim Yılının İlk Zilini Çaldı

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 2013-2014 eğitim öğretim yılı başlangıcında Yenişehir Ortaokulu’nda ilk ders zilini çaldı.

Diyarbakır Valisi Kıraç Yeni Eğitim Öğretim Yılının İlk Zilini Çaldı
Yenişehir Ortaokulu’nda ki törene katılan Kıraç, törende bir konuşma yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Kıraç, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenciler için başarılı ve sağlıklı geçmesi temennisinde bulundu. Kıraç, “Başta Diyarbakır olmak üzere ülkemize çocuklarımıza ve tüm insanlığa hayırlı uğurlu olsun. Hepinize başarılar diliyorum çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Eğitimsiz bir toplum artık düşünülemiyor. İnsan davranışlarındaki olumlu gelişmelerin altında ciddi, eleştirebilen dokunduğu noktada araştıran bir eğitim yapısının olduğu kaçınılmazdır. Artık dünyadaki gelişmiş ülkelerin göstergelerinin başında eğitim seviyelerindeki başarı grafik olarak önümüzde durmaktadır. Dolayısıyla gelişen değişen bu dünyada, bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmiş bir dünya ülkesi olmasının altındaki en önemli üzerinde duracağımız nokta eğitim sistemimizi eğitimdeki başarı grafiğimizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmaktır. Geleceğimizi çocuklarımızın başarısına endekslemiş bir milletiz. Eğer biz gelecekte bir yerde olacaksak bunu ancak çocuklarımızla başarabiliriz. Artık okullarımızda Türkiye’nin en güzel çiçekleri bir araya geldi demet demet duruyorlar. Onlara öncelikle sağlıklı bir eğitim yılı diliyorum. Başarılar diliyorum. Sevgi dolu saygı dolu bir eğitim yılı geçirmelerini temenni ediyorum ve öğretmenlerinden de şunu bekliyoruz; okulda eğitim demek sadece ders çalışmak demek değildir. O çocukların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak oyun ihtiyaçlarını karşılayacak, bireyle bilgili becerili kardeşlik içerisinde duygular oluşturulacak, ortamları oluşturmalarını da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan boykot çağrısıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kıraç, boykot çağrısının karşılık bulmadığını, eğitim öğretimin normal bir şekilde devam ettiğinin altını çizdi. Kıraç, “Eğitim ve öğretim yılımız başladı.

Şu an Yenişehir Ortaokulu'ndayız. Sınıf mevcutlarımız normal eğitim ve öğretim yılında olduğu gibi devam ediyor. Öğrencilerimiz burada velileri burada öğretmenlerimiz burada. Bizim çocuklarımızın, sınıflarda da söyledim şu an bir tek şeye ihtiyacı var. Sevgi, şefkat, ilgi. Öğretmenlerimiz anneleri babaları olarak, onları severek okşayarak daha iyi yetişmeleri için okullarımıza gönderiyoruz. Başarı için hepimiz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Biz okullardaki, başarıyı artırmanın en önemli yolunun alt yapı eksiğinin giderilmesi olarak görüyoruz. Sınıf mevcutlarını belli standartlara çekebilmek için. Şu an Diyarbakır’da yaklaşık 450 bin öğrenci eğitim öğretime başladı.

16 binin üzerinde öğretmenimiz ilgileniyor. 10 binin üzerinde dersliğimiz var. Halen 188 yeni okul ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Bunu da bitirdiğimizde 2 bin 300 derslik Diyarbakır’da ki eğitim için kullanılmaya başlayacak. Dolayısıyla bizim asıl üzerinde durmamız gereken nokta eğitimi daha başarılı kılabilmek için bir eksiğimizin olmaması. Öğretmen ihtiyacının karşılanması sınıfların ihtiyaçlarının karşılanması sosyal ihtiyaçlarının karşılanması. Yoksa çocuklar gördünüz pırıl pırıl buradalar. Eğitim öğretim devam ediyor. Bir sorunumuz yok. Ben başarılar diliyorum sağlık diliyorum” şeklinde konuştu

Vali Kıraç konuşmanın ardından sınıfları dolaşarak öğrencilerle buluştu.
Kaynak: İHA