Ahlat'ta 5 Günlük Proje Eğitimi Sona Erdi

Bitlis'in Ahlat Kaymakamlığı'nın, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) destekli projesi ile ilçedeki sivil toplum örgütleri (STK) ve kurumlara yönelik 5 günlük proje hazırlama eğitimi sona erdi.

Ahlat'ta 5 Günlük Proje Eğitimi Sona Erdi
Ahlat Öğretmenevi’nde verilen "Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi”ne çok sayıda proje hazırlama desteği almak isteyen kurum ve kuruluşlar katıldı.

5 gün süren proje eğitimini Barem Eğitim ve Danışmanlık Firması’ndan Uzman Eğitmen Ali Öztüfekçi verdi.

Ahlat Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Bülent Balaman, proje eğitiminin kapanışında yaptığı konuşmasında, DAKA'ya sunularak kabul edilen projeler sonunda eğitime olan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Aslında bu proje Kaymakamımız Osman Dölek Beyin ilçemize kazandırdığı bir proje. Kaymakamımız bu projeyi çok önemsiyor. İnşallah buradan aldığımız eğitimle zengin bir ekip oluştururuz. Kaymakamlık binamızda çalışabileceğimiz ofisimiz var. Buradan aldığımız eğitim ve eğitim süresince güzel bir taslak oluşturduk. Bir araya gelerek, fikir jimnastiği yaparak projelerimizi ilgili birimlere sunma fırsatı yakaladık. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Proje eğitimimize katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Uzman Eğitmen Ali Öztüfekçi tarafından 5 gün boyunca verilen proje hazırlama eğitiminde, proje yapmanın mantığı sık sık pratik uygulamalarla anlatıldı. Eğitim boyunca sık sık soru soruldu. Eğitimde genel olarak proje, proje döngüsü yönetimi (PCM) ve mantıksal çerçeve, kalkınma ajansları fonları ve kalkınma ajansları yönetim sistemi (KAYS), topluluk programları/hayat boyu öğrenme, IPA ve topluluk programları-kalkınma ajansları ile örnek proje sunumları yapıldı. Ayrıca projelerin ne zaman, hangi birime nasıl başvurulacağı, nasıl takip edileceği de anlatıldı.

Proje eğitimine katılanlar ise, alışılabildik eğitimlerin aksine, sürükleyici ve akıcı bir seminer olduğunu, bilgi ve beceri artırmaya yönelik bir programla karşılaştıklarını belirterek, başta kaymakamlık olmak üzere eğitime katkı ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA