Odtü Olaylarına Destek Veren Gençlere Adıyamanlı Vatandaşlardan Tepki

Adıyaman’da ODTÜ olaylarına destek vererek Demokrasi Parkında oturma eylemi yapıp basın açıklaması yapmak isteyen gençlere Adıyamanlı vatandaşlar tepki gösterirken, olayların büyümemesi için polis ekipleri araya girdi.

Odtü Olaylarına Destek Veren Gençlere Adıyamanlı Vatandaşlardan Tepki
Edinilen bilgiye göre, ODTÜ olaylarına destek vermek isteyen 15 kişilik bir genç gurup Demokrasi Parkında bir araya geldi. Bir araya gelen gençler yaklaşık oturma eylemi düzenlediği sırada park içerisinde bulunan Adıyamanlı vatandaşlar gençlere tepki göstererek eylemin sonlandırılmasını ve Adıyaman’ın huzur memleketi olup bu huzurun kaçırmamalarını istediğini söyledi.

Vatandaş ile gençler arasında aniden tartışma çıkarken vatandaşlar, gençlerin dağılması konusunda ısrar edince araya polis ekipleri girdi. Vatandaşların tepkisine dayanamayan gençler bu defa yürüyüş yaparak Demokrasi Parkından AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı önüne yürümek istedi. Parti binası yakınlarında gelen gençler, bu defa cadde ve sokaklarda bulunan vatandaşın tepkisi ile karşılaştı. Vatandaşın gençlerin üzerine yürümesi üzerine polis ekipleri araya girerek vatandaşı gençlerin yanından uzaklaştırdı. Sert tepkiler ile karşılaşan gençler daha sonra eylemi sonlandırarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Kaynak: İHA