Gölbaşı Türk Eğitim-sen'den Yeni Öğretim Yılı İle İlgili Açıklama

Türk Eğitim-Sen Gölbaşı İlçe Başkanı Maksut Büyük, yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Gölbaşı Türk Eğitim-sen'den Yeni Öğretim Yılı İle İlgili Açıklama
Gölbaşı Türk Eğitim- Sen İlçe Başkanı Maksut Büyük, yaptığı açıklamada, “4+4+4 eğitim sisteminin ilk yılını doldurduğunu belirten Maksut Büyük, sistem nedeniyle 70 bin öğretmenin norm kadro fazlası durumuna düştüğünü, öğretmenlerin hangi okulda görev yapacağına dair belirsizlikten dolayı sıkıntı içinde olduğunu belirtti.

Büyük, Yarının hesabın yapamayanlar bugün yaşadığımız sıkıntıların sorumlularıdırlar. Öğretmenlerimizin norm kadro sorunu okul dönüşümleri nedeniyle devam etmektedir. Yine eğitim yöneticilerinin norm kadro işlemleri tamamlanamamıştır. Sınıf öğretmenleri ortaokullarda, branş öğretmenleri ilkokullarda görev yapmaktadırlar. Bu işlemlerde yöneticilerimizin mağduriyetlerine sebep olacak uygulamalara taviz vermeden yeni oluşacak okulların yönetici atamalarında tüm okullar açık gösterilerek ileride oluşabilecek olumsuzluklar göz ardı edilmemelidir. Diyen Maksut Büyük 21 Mart 2012 Çarşamba günü yaptığımız basın açıklamasında özetle: 1 yıl azaltılan birinci kademe eğitiminin ciddi bir öğretmen dengesizliği yaratacağını belirtmiş ve bu sayede özellikle sınıf öğretmenlerimizin norm kadro fazlası durumuna düşeceğini özellikle vurgulamıştık. Bu problemi önceden göremeyen bakanlığımız zekice bir çözüm bulmuş ve branş değişikliği formülünü devreye sokmuştur. Oysa bu zekice formül daha büyük bir problemi ortaya çıkarmıştır” dedi.

Büyük, “Yıllardır süregelen ve kronikleşmekte olan Eğitim sistemimizdeki düzensizlikler ve hatalar artarak devam etmektedir. Bakan değiştikçe sistemin değiştiği eğitim yapımızdaki olumsuzlukların faturası da maalesef eğitimcilere kesilmektedir. Siyasiler eğitim meselesini ciddiye alıp adam akıllı bir eğitim sistemi oluşturabilseler bugün yaşadığımız sıkıntılar ortadan kalkabilecekken işin kolayına kaçıp kes, kopyala ve yapıştır mantığıyla hareket ediyorlar ve eğitimcileri suçlayarak da üzerlerindeki kabahati atmaya çalışıyorlar. Gölbaşı Türk Eğitim- Sen olarak bütün siyasilere diyoruz ki, daha fazla zaman kaybetmeden derhal komisyonlar kurarak Türkiye şartlarına ve çağdaş normlara uyarak bir eğitim sistemi oluşturun ve her gelen kafasına göre eğitim sistemiyle oynamasın aksi takdirde geleceğimizi ve yeni nesillerimizi heba ederiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA