Geleneksel El Sanatları Kurs Kayıtları Başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Geleneksel El Sanatları Kurs kayıtları başladı.

Geleneksel El Sanatları Kurs Kayıtları Başladı
Hem ev kadınlarının bütçelerine katkı sağlamaları hem de el becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen kursların kayıtları 30 Eylül’e kadar devam edecek.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası Koordinasyon Merkezi’nin sosyal ve ekonomik yapının canlandırılması, ilçede yaşayan kadınların el becerilerinin geliştirilmesi ve ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla düzenlediği Geleneksel El Sanatları Kursu kayıtları başladı.

Kurslar resim, tezhip, mefruşat, ahşap boyama, diksiyon, body-bar, iğne oyası, makine nakışı, dantel anglez, ev dekorasyonu, step, yoga-plates, kuaförlük, İngilizce, ebru, takı tasarımı, porselen boyama, kasnakta boncuk, kırk yama, rölyef, koro (TSM), gitar, ud, ney ve keman alanlarında veriliyor. Dört ay sürecek kursların sonunda kursiyerlerin çalışmaları açılacak bir sergiyle tanıtılacak.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, her yıl iki dönem düzenlenen kurslarla ilgili olarak şöyle konuştu: “Hanımlarımızı hünerlerini sergilemede aktif bir hale getirecek bu kurslar her geçen yıl önemli bir mesafe kaydediyor. Gaziosmanpaşalı kadınların bu kurslar sonucu elde ettikleri becerilerini mesleğe dönüştürmeleri bizleri gururlandırıyor.”
Kaynak: İHA