Erciş'te Okullar Yeni Eğitim Yılına Hazır

VAN - Erciş Kaymakamı Barboros Baran, ilçede yapımı tamamlanarak eğitim öğretim yılına hazır hale getirilen okul, lojman ve pansiyonlarda incelemede bulundu.

23 Ekim 2011 depreminde ağır hasar gören 228 dersliğin yerine yapılan modern dersliklerle Erciş tarihinin en büyük eğitim yatırımlarını yaşıyor.

Yatırımlar kapsamında ilçenin merkez ve köylerinde 32 adet okul ve bu okullarda toplam 457 yeni dersliğin yapımı tamamlandı.

2 adet 200 yataklı pansiyon, 20 adet apart öğretmen lojmanının yapımının da tamamlandığı inşaatları gezen Kaymakam Baran, yeni eğitim öğretim yılına ilçenin büyük yatırımlarla girdiğini, depremden sonra ilçede devlet ve hayırseverlerin eğitime yönelik yatırımlarla büyük destek verdiğini söyledi.

Baran, şöyle konuştu:

"Şu anda ilçemizde depremden önceki derslikler ve depremden sonra yapılan yeni dersliklerle birlikte bin 192 dersliğimiz eğitim-öğretime hazır. Ayrıca, 13 okulumuzla birlikte 170 yeni dersliğimizin de inşaatı hızla devam ediyor. Bu dersliklerimizin de tamamlanmasıyla birlikte ilçemizdeki toplam derslik sayısı bin 341 olacak. Bu okullarımız tamamlanıncaya kadar bu mahallelerdeki öğrencilerimizi taşıma merkezli okullarımıza taşıyacağız. Öğrencilerimiz evlerinin önünden servislerle alınıp okullarına taşınacak. Bu süreçte taşıma ücreti devletimiz tarafından karşılanıp öğrencilerimizden herhangi bir ücret alınmayacaktır."

İnşaatların tamamlanmasıyla ilçede bin yatak kapasiteli 5 pansiyona kavuşacaklarını kaydeden Baran, bunun yanında 20 adet apart öğretmen lojmanının tamamlandığını, 60 yataklı yeni öğretmen evi inşaatının ise devam ettiğini belirttti.

Kaynak: AA