Bayburt'taki "Genç Bilim İnsanları Yaparak, Yaşayarak ve Eğlenerek Bilime Dokunuyor" Projesi Sona Erdi

BAYBURT - Bayburt Üniversitesi tarafından yürütülen "Genç Bilim İnsanları Yaparak, Yaşayarak ve Eğlenerek Bilime Dokunuyor" projesi sona erdi.

Bayburt Üniversitesi'nde bu yıl 9-15 Eylül tarihleri arasında üçüncü kez gerçekleştirilen projenin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Devecioğlu Kaymakcı, yaptığı açıklamada, öğrencilerin fizik, kimya, biyoloji ve matematik konularında motivasyon ve öz güven yetenek düzeylerini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen projeye Bayburt'taki 6 ortaokuldan 30 öğrencinin katıldığını ifade etti.

Öğrencilere üniversiteyi tanıttıklarını ve sosyalleşmelerine yönelik çalışmalar da yaptıklarını belirten Kaymakcı, "Böylelikle öğrencilerimizin hem bilişsel, duysal gelişmelerine, hem de geleceğe dönük bir şeylerin farkında olmaları adına küçükte olsa katkı sağladığımızı düşünüyorum" dedi.

Kaymakcı, bir hafta süresince fizik, kimya, biyoloji ve matematik konularında öğrencilerle birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalar sonunda aldıkları geri bildirimlerin çok olumlu olduğunu da dile getirdi.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK'ın desteğiyle yürütülen proje tamamlandı.

Kaynak: AA