Ankara Yolunda Yeşil Alan Çalışmaları

KAYSERİ - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ankara yolunda devam eden ve şehre giriş istikametinde yer alan iki park inşaatında incelemelerde bulundu.

Osman Kavuncu Bulvarından başlayan ve Kayseri Serbest Bölgesine kadar devam eden Ankara Yolunda büyük bir yeşil alan çalışmasının devam ettiğini belirten Büyükkılıç, bölgeye daha önce yapılan Osman Kavuncu parkı 1-2 ve 3. etap parklarına ilave 2 yeni parkın yapıldığını söyledi.

Büyükkılıç, Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde bulunan ve Ana Tamir Fabrikası karşısında başlayıp, Bel-Sin 1. girişte son bulan Osman Kavuncu 1-2 ve 3. etap parklarının yaklaşık 350 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını, yeni yapılmakta olan 4. ve 5. etap parkların ise 300 bin metrekare olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Mevcut parklar hem iyileştiriliyor ve bakımdan geçiriliyor, bu sayede yeni parklar ile Ankara giriş yolu bir prestij yolu olarak Kayseri'ye kazandırılıyor. Ankara Yolunun Erciyes Dağı bölümünden gelenler 15 kilometre boyunca sağlı sollu yeşil bir doku içinde şehre giriş yapacak. Kayseri Serbest Bölgesinden başlayan ve şehir içine kadar da bisiklet yoluyla, yürüyüş yoluyla, sağlı sollu dinlenme alanlarıyla, yeşil alanlarıyla bu 15 kilometrelik hattın yeşil dokusunu merkeze kadar taşımış oluyoruz. Şehrimizin prestijini ve cazibesini artıracak olan ve Kayseri'nin çehresini değiştirmekte olan şehir girişleri çok önemlidir. Bu çalışmamızın önemli ayaklarından olan iki parkımızı yıl içinde tamamlayıp hizmete açmış olacağız."

Kaynak: AA