Destici, 'Darbeler ve Kaybedilen Yıllar Sergisi'nin Açılışını Yaptı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de hala derin yapıların olduğunu belirterek, milleti birbirine düşürmek için tezgah kuranların olduğunu ifade etti.

Destici, 'Darbeler ve Kaybedilen Yıllar Sergisi'nin Açılışını Yaptı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Ülkücü Mağdurlar Komisyonu Başkanı Remzi Çayır'ın evsahipliğinde, 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü dolayısıyla 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat dönemlerini konu edinen 'Darbeler ve Kaybedilen Yıllar' sergisi Zafer Çarşısı'nda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin katılımıyla açıldı. Sergide, darbe mağdurlarının kişisel arşivlerinden daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflar ve mektuplar yer alıyor.

Açılış öncesi konuşan Destici, Türkiye'nin darbecilerden hala kurtulamadığını belirterek, "Türkiye, darbecilerden ne zaman kurtulabilir? Darbecilerle gerçek anlamda yüzleşir ve onları bütün yönleriyle yani sadece yalnızca işin asker kanadıyla değil, diğer uzantılarıyla birlikte yargı önüne çıkarır ve gerçekten bunlarla ciddi bir yüzleşme yapıp hesaplaşabilirse, anayasasından kurtulup tam demokratik sivil bir anayasaya geçebilirse ancak o zaman Türkiye darbe tehlikesi anlatmış demektir" ifadelerini kullandı. Türkiye'de hala derin yapıların olduğunu anlatan Destici, milleti birbirine düşürmek için tezgah kuranların olduğunu ifade etti.

12 Eylül'ün bedellerin en ağır şekilde ödendiği açık bir darbe olduğunu söyleyen Destici, bu darbenin neticesinde milyonlarca insanın fişlendiğini, yüzbinlerce kişinin gözaltına alındığını, onlarcasının da haksız bir şekilde idam edildiğini ve öldürüldüğünü dile getirdi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır ise, "Darbelerin bir insanlık suçu olduğunu, insan hakları ihlali olduğunu ve millet iradesini al aşağı eden gayri insani bir tutum olduğunu resim, şiir ve yazılarla topluma anlatmak istedik" dedi.

Sergi, 12-15 Eylül tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak

Kaynak: İHA