Dünya Rekoru İçin 3 Bin 500 Kişilik Güllaç Hazırlandı

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de dünya rekoru için 350 kilogram ağırlığında 3 bin 500 kişilik güllaç hazırlandı.

Tepebaşı Belediyesi ve bir alışveriş merkezinin işbirliğinde "Dev Güllaç Dünya Rekor" denemesi için 370x236 santimetre ebatlarındaki tepsiye noter tarafından ölçümleri yapılan süt, ceviziçi, güllaç yufka, şeker, nar ve vanilyadan oluşan malzemeler yerleştirildi.

Yaklaşık 5 saatte 4 güllaç ustası tarafından hazırlanan tatlı için 30 kilogram yufka, 45 kilogram şeker, 22 kilogram ceviz, 250 litre süt ve 3 kilogram nar kullanıldı.

Jüri üyelerinden Eskişehir 7'nci noter vekili Emine Arslan, AA muhabirine, güllaç yapılmadan önce tepsinin boş halde ağırlığını ölçtüklerini, daha sonra malzemelerin miktarını aldıklarını kaydetti.

Ölçüm işleminin tamamlanmasının ardından güllaç yapımına başlandığını ifade eden Arslan, "Daha sonra bunlar pişirildi. Pişirildikten sonra net ağırlık 350 kilo 400 gram olarak ölçüldü. Guinness şirketinin istediği şart 200 kilogramdı. 350 kilogram ağırlık geldi. Böylece baraj açılmış oldu" dedi.

Jüri üyelerinden avukat Özgen Cem Aşkun da tarihi bir ana tanıklık ettiklerini dile getirerek, "Rekorun kırılıp kırılmadığına Guinness şirketinin yetkilileri karar verecek ama biz buna tanıklık ettik, kırılacağına inanıyoruz. Bunun sonucu yakın zamanda paylaşılacak. Sonuç itibarıyla çok güzel bir organizasyondu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güllaç, alışveriş merkezi otoparkında Tepebaşı Belediyesi tarafından verilen iftarın ardından vatandaşlara ikram edildi.

Kaynak: AA