Türkiye’nin İlk Bilimsel İllüstrasyon Sergisi Açıldı

Türkiye’nin ilk bilimsel ‘İllüstrasyon Sergisi’ Nevşehir Üniversitesi’nde açıldı.

Türkiye’nin İlk Bilimsel İllüstrasyon Sergisi Açıldı
Nevşehir Üniversitesi Biyoloji Bölümü tarafından gerçekleştirilen 1. Ulusal Zooloji Kongresi’ kapsamında Türkiye’nin ilk ‘Bilimsel İllüstrasyon Sergisi’ açıldı.

Üniversitenin Sosyal Tesis Binası Sergi Salonunda gerçekleştirilen serginin açılışını; Nevşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Mustafa Sungur ve Prof. Dr. Ali Demirsoy yaptı.

Yapılan açılışın ardından katılımcılar, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yüksek Mühendisi Bahadır Çapar ve oluşturduğu ekip tarafından gerek bilimsel, gerekse popüler yayınların kalitesini ve niteliğini artırmak adına ortaya koydukları Türkiye’nin ilk ve tek bilimsel illüstrasyon sergisini gezdi.

Sergi koordinatörü Bahadır Çapar, tamamı Türk çizerler tarafından ortaya konulan ve özellikle Anadolu coğrafyasında yaşamış kara ve su canlılarının yer aldığı sergi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Bilimsel İllüstrasyon Sergisinde yer alan eserleri katılımcılar hayranlıklarını belirterek gezdi. Sergide yer alan eserlerin çok yüksek gerçekliğe sahip olması nedeniyle pek çok katılımcı, bilimsel kitaplarda bu çizimlerin yer almasını arzu ettiklerini belirtti.

Nevşehir Üniversitesi Sosyal Tesis Binası Sergi Salonunda açılışı gerçekleştirilen sergi 1 Eylül 2013 tarihine kadar açık kalacak

Kaynak: İHA