Kore Heyetinden Bursa Valiliği'ni Ziyaret

BURSA - Tarihi İpek Yolu'nu takip ederek Bursa'ya gelen Kore heyeti, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti.

Gyeongsangbuk-do eyaleti Vali Yardımcısı In Seon Lee ve beraberindeki heyet, Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Heyet, Kore gazileri ile Bursalı vatandaşlar tarafından Heykel valilik binasında karşılandı.

Bir süre Vali Karaloğlu ile sohbet eden heyet, Kore Savaşı ile başlayan kardeşlik ilişkilerinin daha da geliştirilmesi gerektiği üzerinde dururken, sıcak karşılamadan dolayı Karaloğlu'na teşekkürlerini sundu.

Gyeongsangbuk-do eyaleti Vali Yardımcısı In Seon Lee, burada yaptığı konuşmada, Kore gazilerine, kendi ülkelerinde demokrasinin gelişmesi için kanlarını dökerek yardımda bulunmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise 21 Mart'ta Kore'den yola çıkıp İpek Yolu'nu takip ederek Bursa'ya kadar gelen heyete, "Güney Kore ile Türkiye arasındaki dostluğa ve kardeşliğe dayalı iyi ilişkiler, Türk askerinin Kore'deki özgürlüğü ve demokrasiyi koruma adına, Kore savaşlarına katılması ile adeta perçinlenmiş, taçlanmış ve kardeşlik kan kardeşliğine dönüşmüştür" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ve Karagöz Hacivat gösterisi düzenlendi.

4 Koreli genç, 4 Bursalı Kore gazisini sırtına alarak salonda dolaştırdı.

Heyetin yarın 30 Ağustos törenlerine katılarak gösterilerini sunacakları bildirildi.

Kaynak: AA