Diyarbakır'daki Köy Korucuları Tek Çatı Altında Birleşti

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve ilçelerinde görev yapan 4 bin 342 köy korucusu "Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu" çatısı altında örgütlendi.

Doğu ve Güneydoğu'da sayıları yaklaşık 60 bini bulan ve şimdiye kadar 22 dernek ve 3 federasyon çatısı altında toplanan köy korucularu, 4'üncü federasyonlarını Diyarbakır'da kurdu.

Demirok Tesisleri'nde düzenlenen Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu'nun kuruluş toplantısında konuşan Federasyon Başkanı Seyithan Karadağ, bu ülkenin evlatları olarak kimsenin zarar görmemesini istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Doğu ve Güneydoğu'da korucu olmadan önce bölgenin en zengin insanlarıydık. Şimdi ise inanın bölgenin en fakir insanları koruculardır. Biz bu sürecin bir parçasıyız. Güneydoğu'daki köy korucuları olarak terörden en fazla zarar gören kesimiz. Bu nedenle biz diyoruz ki; ülkemiz kazanacaksa bizler kaybetmeye hazırız. Yeter ki memleketimiz, ülkemiz, Diyarbakırımız kazansın. Hiçbir zaman bu sürece karşı durmadık ancak bizim sıkıntılarımız var ve biz yıllardır ihmal edildik. Bu mağduriyetimizin biran önce giderilmesini istiyoruz."

Huzurun kendileri için her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Karadağ, "Tehdit edildiğimiz için çocuklarımızı doğru dürüst okutamıyoruz. Çocuklarımızı istediğimiz okula gönderemiyoruz. Bu ülke için her türlü riski almaya ve her türlü fedakarlığa hazırız" dedi.

Karadağ, çağa ayak uydurarak memleketin huzur ve refahı için ne gerekiyorsa yapmayı hedeflediklerini kaydederek, dernek çatısı altında yanlışların önüne geçmek istediklerini söyledi.

"Hiçbir anne ve babanın evladının dağa çıkmasını istemediğini biliyoruz, insanlarını acısını anlıyoruz" diyen Karadağ, bu kardeş kavgasının bitmesini herkesten önce korucuların istediğini vurguladı.

-"Çözüm sürecine evet ama tavize hayır"

Bingöl Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Ziya Sözen ise korucular olarak hükümetin ve devletin yanında olduklarını dile getirdi.

"Barış, huzur ve kardeşliğin yanındayız. Çözüm sürecine evet ama tavize hayır" diyen Sözen, bu konuda koruculara büyük görevler düştüğünü belirtti.

Sözen, kendilerine tanınan hakların artırılmasını beklediklerini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'daki 22 dernek ve 4 federasyonun bir araya gelmesi ve konfederasyon çatısı altında birleşmesi planlanıyor.

Kaynak: AA