Alanya'da İşletmelere "öğrenci Dostu Konaklama İşletmeleri Logosu ve Beratı" Verildi

Alanya'da yükseköğretim gören öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamak amacıyla 8 işletmeye "Öğrenci dostu konaklama işletmeleri logosu ve beratı" verildi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törene, Kaymakam Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve Meclis Başkanı Metin Atalay, ALTİD Başkan Yardımcısı Hayriye Sadullahoğlu Argun, Alanya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Neslitürk, ALTSO MYO Müdürü Mehmet Emin İnal ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ALTSO Başkanı Şahin, Alanya'da yükseköğrenimin hızlı bir büyüme içinde olduğunu belirterek, burada okumaya gelen öğrencilerin güvenli ve uygun standartlarda konaklama yapmasının önemine dikkati çekti.

Ailelerin çocukları için Alanya'daki yükseköğrenim birimlerini tercih etmesinde bu uygulamanın öneminin büyük olduğunu vurgulayan Şahin, "Yükseköğrenimde arzulanan seviyeye ulaşmak için açılan okullar kadar öğrencilerin yaşama alanlarının da belirlenen standartlarda olması gerektiğini düşünüyorum. Bu proje ile aileler çocuklarının ilçemizde güvenle öğrenim görebileceğine inanıyor. Halen sistemde 3 tesis var. Yapılan inceleme ve tetkiklerde başvuru yapan tesislerden 5 tanesine daha yetki verilmesi uygun görüldü.

İhtiyaca göre bu sayının artması muhtemeldir. Yetkilendirilen tesislere başarılar dilerim'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA