Bozüyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Avrupa'ya Açılıyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında hayata geçirdiği 'Mesleki Eğitimin Farklı Kültürde Uygulama Çalışması' adlı projesi, hibe desteği almaya hak kazandı.

Bozüyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Avrupa'ya Açılıyor
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan okul müdürü Hanife Altınbek, proje kapsamında 2'si engelli olmak üzere 36 öğrenci ve 5 öğretmenin Almanya‘da eğitim faaliyetlerine katılacağını söyledi.

Altınbek, proje detaylarıyla ilgili bilgi aktararak, "Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na 2013 teklif çağrısı döneminde hayat boyu öğrenme programı kapsamında yürütülmekte olan 'Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri' alanında projemizi sunduk. Sunmuş olduğumuz 'Mesleki Eğitimin Farklı Kültürde Uygulama Çalışması' adlı proje hibe desteği alan projeler arasında yer aldı. Proje çalışmaları kapsamında öğrencilere duyurular yapılıp velilerle bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

Proje kapsamında 2'si engelli olmak üzere 36 öğrenci ve 5 öğretmen Almanya‘da eğitim faaliyetlerine katılacak. Öğrencilerimiz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Bilişim Teknolojileri ve Giyim teknolojileri bölümlerinden seçildi. Yurtdışı proje ortaklarımız Almanya‘da Ludwigshafen ve Heidelberg şehirlerinde olup yurt içi ortaklarımız ise Eczacıbaşı Yapı gereçleri ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketleri, Artema Fabrikası Armatür Gurubu ve Ersur Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’dir. Proje kapsamında çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir" dedi.

Kaynak: İHA