Sanatçıların Ücretsiz Konser Verdiği Tek Festival

Türkiye’de sanatçı ve müzisyenlerin hiçbir ücret talep etmeden konserler verdiği, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Anadolu’ya Şükran Buluşmaları’nın, Sonsuz Şükran köyünün tanıtımına da önemli katkılar sağladığı bildirildi.

Sanatçıların Ücretsiz Konser Verdiği Tek Festival
Sonsuz Şükran Köyü’nün kurucusu ve Dernek Başkanı Mehmet Taşdiken, önceki gün sona eren sanatçıların buluştuğu festivali değerlendirdi. Son dönemde uluslararası kimlik kazandırdıkları Anadolu’ya Şükran Buluşmaları’nın, Sonsuz Şükran Köyü Projesi’nin özellikle yörede tanıtılması ve proje kapsamında neler planlandığı, neler yapılması düşünüldüğü, bu bölgeyle ilgili ne türlü bir yerleşme bütünleşme içerisinde olunacağını göstermek amacıyla 4 yıl önce başladığını vurgulayan Taşdiken, “Yani Şükran Buluşmaları, bir bakıma Sonsuz Şükran Köyü Buluşmaları sayılabilir. Bu yıl da çok iyi geçti. Bu festivali diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi de, Türkiye’nin çok önemli sanatçıları, özellikle müzisyenlerden bahsediyorum. Diğer tüm arkadaşlarımız zaten buraya ücretsiz geliyor. Ama müzisyenler genelde para almadan bir yere çıkmazlar. 4 yıldır aşağı yukarı 100’e yakın burada sanatçıyı ağırladık. Bunların hiçbirisine de bugüne kadar hiçbir ücret ödemedik. Bu, projenin büyüklüğünü, idealizmini gösteren çok önemli bir ölçektir. Bundan sonraki festivallerimizde de inşallah bu ölçeği korumak istiyoruz” dedi.

Bu buluşmaları, Anadolu’yu özlemiş ve Anadolu kültürünü çok önemseyen sanatçıların gönül buluşması olarak nitelendiren Taşdiken, “Bu sene de öyle oldu, önemli isimler katıldı festivalimize. Onlar da heyecanla geldiler. Anadolu insanıyla, özellikle yöre insanıyla bütünleşmeyi çok önemli ve değerli buldular. Ve bu da geleceğe yönelik olarak bizleri daha da ümitlendiren bir şey oldu” diye konuştu.

Uluslararası organizasyona Sonsuz Şükran Köyü Derneği ile birlikte müşterek yürüten Çavuş Beldesi Belediyesi’nin Başkanı Mehmet Çiğdem de, çok yoğun geçen bir festival sürecini geride bıraktıklarını söyledi.

Çiğdem, festivale Türkiye’nin dört bir yanından herhangi bir ücret talep etmeden katılan sanatçılara da teşekkür ederken, “Bizim onlara verebildiğimiz sadece bir katılım çekidir. ‘Gönül çeki’ diyoruz biz buna. Bazı sanatçılarımızın festivalimize katılmak için paralı işlerinden vazgeçip geldiklerini biliyoruz. Onlara bu anlamda bölgemiz halkı adına da minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA