Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Anadolu Aslanları İşadamlarını Makamında Kabul Etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da 400 bin fidan dikecek olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'ne teşekkür ederek, "Mısır'da çok büyük bir acı yaşanıyor.

Biran önce seçimlere gidilerek demokrasiye geri dönmek için bir takvim belirlenmeli ve Mursi serbest bırakılmalı" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'ni (ASKON) makamında kabul etti. Anadolu Aslanları'nın ekonomik başarılı çalışmalar yaptığını belirten Eroğlu İstanbul'da 400 bin fidan dikecek olan ASKON'a teşekkür etti. Eroğlu, "400 bin muhteşem bir rakam. Bu seferberlik diğer kamu kuruluşlarına ve Gezicilere örnek olacaktır" dedi

ASKON Başkanı Mustafa Koca da herkesi milli iradeye saygıya davet ederek, "İstanbul'daki Bölge Orman Müdürlüğü ile görüşüp 400 bin ağacın, 200 bin ağacı Anadolu Yakası'na 200 bini Avrupa Yakası'na olmak üzere toplam 250 dönüm arazi üzerine Başbakanla birlikte dikeceğiz. Bütün kamuoyunu da davet edeceğiz" diye konuştu

2 milyon 800 bin fidanı toprakla buluşturarak en büyük ağaçlandırmayı yaptıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, "Dikilen ağaç sayısının Türkiye'nin yüz ölçümüne sığmayacağı söyleniyor. Türkiye'nin yüz ölçümü 780 bin kilometrekare bu 780 milyon metrekare yapar. Hesaplama iyi yapılmalı" diye konuştu.

2 milyon 429 bin hektarlık alanda fidanı toprakla buluşturduklarını da kaydeden Eroğlu, OECD Genel Sekreteri'nin bunu takdir ettiğini fakat Türkiye'de hep tenkit yapıldığını ifade etti.

İstanbul'da Eylül Ekim ayından başlayarak önümüzdeki yıl Mart-Nisan ayına kadar 5 milyon fidanı toprakla buluşturacağız" dedi.

Bakanlıkta tenkit,tavsiye,teklif olarak 3T prensibinin uygulandığını ve her türlü eleştiriye açık olduklarını belirten Eroğlu, ASKON'a plaketini takdim ederken bankalar ve Türk Hava Kurumu'ndan da ağaçlandırma için seferber olmalarını istedi.

Kabulün ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Eroğlu, bir gazetecinin "Mısır'da yaşanan olayları nasıl değerlendiriyorsunuz, tepkiler yeterli mi" sorusu üzerine "Mısır'da çok büyük bir acı yaşanıyor. Biran önce seçimlere gidilerek demokrasiye geri dönmek için bir takvim belirlenmeli ve Mursi serbest bırakılmalı. Kardeş kanı akmasın. Mısır'da bir yıldır demokrasi var. Buna bile tahammül edemediler. Batının çirkin yüzünü böylece görmüş olduk. Tepkiler asla yeterli değil. Çok cılız sesler çıkıyor. Türkiye bazı menfaatlerini gözardı ederek Mısır'a insani tavrını sergiledi. Mısır'da önce kanın dökülmesi engellenmeli" cevabını verdi

Kaynak: İHA