Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün Taban Puanının Yüksek Olması

MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, kamuoyunda Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün taban puanının yüksek olması konusunu değerlendirdi.

İnanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün taban puanlarının yüksek olmasının, Türkiye'de her üniversite olmayan bir bölüm olmasından kaynaklandığını vurguladı.

İnanç, bölümü lisans düzeyinde kuran ilk üniversitenin MŞÜ olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Doğrusu biz bunu kamuoyunda çok fazla konuşmadık. Bizim için önemli olan doğru işler yapabilmektir. Bu bölümü ilk kuran üniversite olmamıza rağmen, bu konuda en az konuşan üniversite olma özelliğimizi de koruyoruz. Ama az konuşmak ve konuyu basınla çok fazla paylaşmamak, bu bölümle ilgili iş ve işlemlerimizi yapmadığımız anlamına gelmez. Bölümün gelişmesi için MŞÜ olarak çalışma yürütüyor ve bu konuda öncü olmaya devam ediyoruz."

MŞÜ'de kurulan bölümün, diğer üniversitelerde kurulan bölümlerle farklı olduğuna dikkat çeken İnanç, bu bağlamda Kürt Dili ve Edebiyatı Lisans programına, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde öğrenci kabul ettiklerini söyledi.

İnanç, şunları ifade etti:

"Bu yıl bölüme 42 öğrenci aldık. Bölüm üniversitemizin en yüksek puanla öğrenci alan bölümlerinden biri. Biz bu bölümü diğer üniversitelerde olduğu gibi Doğu Dilleri ve Edebiyatı anabilim dalı altında bir bölüm olarak açmadık. Burası çok önemli. Bölümü Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak açtık. Dolayısı ile bölümün böyle bir özelliği var. Bölüm bizim arkadaşlarımızın hazırladığı müfredatla eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak."

Kaynak: AA