Fıtık ameliyatı sonrası hayatını kaybetti

İzmir'de özel bir hastanede fıtık ameliyatı olan Atike Vural (29), operasyon sonrası hayatını kaybetti.Ameliyat sonrası yapılan tüm müdahalelere rağmen ölen genç kadının ailesi ise hastaneyi suçladı

Fıtık ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
5 yaşında Halil Emir ve 1 yaşında Zeynep isimli iki çocuk annesi Atike Vural, uzun süredir yaşadığı bel ağrıları nedeniyle özel bir hastaneye başvurdu. Yapılan kontrollerin ardından ameliyat olmasına karar verildi.

Yaklaşık iki saat süren ameliyat sonrası servisteki odasına alınan ve daha sonra sabaha karşı rahatsızlanan Vural, yoğun bakım servisine yatırıldı. Buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan kadın, hayatını kaybetti. Fıtık ameliyatı sonrası ölen Vural'ın eşi Erhan Vural olayı cinayet olarak değerlendirirken, aile de hastaneyi suçladı.


Hastane yetkilileri ise olay sonrası yaptıkları açıklamada, “Ameliyatın başarılı geçtiğini, narkozun etkisinden sonra uyandırılan hastanın servis odasına alındığını, ameliyatın bel bölgesinde gerçekleştirildiğini fakat kanamanın karın bölgesinde meydana geldiğini, ameliyattan kaynaklanan bir olay olmadığını düşündüklerini” ifade etti.

Kaynak: İHA