Eskişehirpor’dan Vali Tuna’ya Ziyaret

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Kulübün CEO’su Mehmet Çetin ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

Eskişehirpor’dan Vali Tuna’ya Ziyaret
Ziyaret esnasında konuşan Vali Tuna, geçtiğimiz günlerde yapılan ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti Müzik ve Futbol Şöleni’ etkinliği ile amaçları olan farkındalığı oluşturduklarını ve etkinlikle alakalı yerel medya tarafından yapılan eleştirileri kabul etmediğini söyledi.

Türk Dünyasıyla kardeşlik bağlarının güçlenmesi için çeşitli etkinlikler yapmaya devam edeceklerini belirten Tuna, “Türk Dünyası Kültür Başkenti 2013 Eskişehir Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olarak bizler özellikle bu yıl kültür ve sanat faaliyetlerimizin yanı sıra sportif etkinliklerle de hem Eskişehir’de hem de ülkemiz içinde Türk Dünyasıyla aramızda kardeşlik bağlarımızı güçlendirecek etkinlikler yapmayı hedefliyoruz ve başladık. Eskişehirspor’umuzun da yine içinde yer aldığı futbol, müzik şölenini geçtiğimiz günlerde yaptık. Biraz müzik ayağı istediğimiz gibi olmadı, ama amacımız olan Türk Dünyası ülkeleri arasında bir farkındalığı oluşturmayı da futbol enstrümanını kullanarak yaptık ve hedefimize ulaştık. Her ne kadar yerel medyada bazı hususlarda eleştirilse de ben tabi buna katılmıyorum. Eskişehir halkına da iyi duyurduğumuzu da düşünüyorum, ama orada biraz Eskişehirspor’un 3’üncülük maçından sonra tribünlerde bir azalma meydana geldi, bu normaldir. Çünkü o gün Galatasaray-Fenerbahçe maçı vardı, vesaire sebepler. Ama bu etkinlik canlı yayınlandı ve çok olumlu tepkiler alıyoruz. Biz amacımıza ulaştık ve Eskişehir’in sesini duyurduk. Bu ülkelerle aramızda spor vasıtasıyla güzel köprüler oluşturduk, başka alanlarda da bunu yapmaya devam edeceğiz. Yine futbolla ilgili de önümüzdeki dönemlerde daha güçlü takımlarla bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz. Bu vesileyle ben ziyaretlerinden ötürü Eskişehirspor yöneticilerine teşekkür ediyorum. Yanlarında olduğumuzu ve Eskişehir’in yanlarında olduğunu hatırlatmak isterim” dedi.

“BARDAĞIN DOLU KISMINA BAKMAMIZ GEREKİYOR”
Vali Tuna, eleştirilere her zaman açık olduklarını, ama yapılan güzel şeylerin de takdir edilmesi gerektiğini ifade ederek,“Bardağın dolu kısmına bakmamız gerekiyor. Sadece boş kısmına bakarsak her şeyi eleştiririz. Kusur aradıktan sonra kusur bulmak kolaydır. Ama yapılan güzel işlere de tabii ki teşekkür etmek, takdir etmek o işleri yapanları unutmamak gerekir diye düşünüyoruz. Kültür başkentliği devam eden bir süreçtir. Biz eleştiriye her zaman açığız, onlardan da tabi ki ders çıkararak eksiklerimizi anlayarak yolumuza devam etme konusunda zaten kararlıyız. Eskişehir için en iyisini yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

VİLAYET ÖNÜNDEKİ DÜZENLEMELERLE İLGİLİ YAPILAN ELEŞTİRİLERE CEVAP
Yerel medyada, vilayet önündeki çalışmalarla alakalı yapılan eleştirilere de cevap veren Tuna, şunları söyledi:
“Yeri gelmişken vilayet önündeki düzenlemelerle ilgili son günlerde eleştiriler biraz arttı ve insanlar bir cevap bekliyor. Konuyla alakalı yapılan çalışma nihai bir çalışma değil, eksikler görüldü, tamamen yeninden sökülüp kaldırılacak ve en güzel şekilde yapılması hususunda çalışmalarımız devam edecek. Bu aşamada bunu söyleyebilirim, ama yakın bir zamanda herhalde basınla bir araya geleceğiz ve bu konudaki sorulara başka bir ortamda yanıt verme imkanımız olacak.”

“FAİR-PLAY, DOSTLUK VE KARDEŞLİK İÇİNDE BİR LİG BAŞLAMASINI İSTİYORUZ”
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ise, fair-play, dostluk, kardeşlik içinde bir lig başlamasını temenni ederek, “Burada belki bu sıcaklığı herkes fark ediyor. Hani zamanında yine büyük bir valimiz Eskişehirspor’a çok şekilde kucağını açmıştı. Farkındaysanız aynı sevgiyle, aynı samimiyetle, aynı muhabbetle kucak açan bir vali babamız oldu gibi bir his var içimde. Bundan dolayı da ben kulüp başkanı olarak çok mutluyum. Şehrin en büyük patronunun, şehrin en büyük markasına böyle bir sıcak sevgi içinde olması tabi ki bizleri çok mutlu ediyor. Kulüpler Birliği Vakfı’ndaki toplantıda da açıkladık. Biz bu pazar ilk maçımızdan itibaren fair-play içinde, dostluk içinde, kardeşlik içinde bir lig başlamasını istiyoruz. İnşallah da buna öncelikle yöneticiler, teknik ekibimiz ve taraftarımız olarak gelen misafirlere en samimi, en centilmence onları karşılayabileceğimizi ama sahanın içinde takımımızı sonsuz destekleyip, sonuç ne olursa olsun inşallah ki 3 puan bizim olacak, misafirlerimizi yine fair-play çerçevesinde göndermeyi de camiamızın başaracağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SEZONA GÜZEL ŞEKİLDE BAŞLAMAK EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ”
Yine ziyarette konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da, ‘Sezona güzel şekilde başlamak en büyük dileğimiz, güzel şekilde başlarsak da etrafımızdakilerin moral ve motivasyonunu arttıracağız’ diyerek, şöyle konuştu:
“Eskişehirspor futbol takımı olarak şehrin en önemli markalarından bir tanesidir. Şöyle geçmişe göz attığımız zaman 1960’lı yıllarda Türk futboluna damgasını vurmuş ‘Es-Es’ markasını kazanmış bir efsane var elimizde. Sonraki dönemlerde çeşitli sebeplerden dolayı bu marka değeri kaybolmuş, daha doğrusu aşağıya düşmüş. Yapmamız gereken tabi şehrin tanıtımıyla beraber Eskişehirspor markasını yeninden eski şaşalı dönemine döndürmek, işte Türk futboluna damga vurmuş o ‘Es-Es’ markasını yeninden eski düzeye çıkarmak, hatta bunu biraz daha ileriye taşımak için hepimiz var gücümüzle çalışıyoruz. Gayet iyi bir çalışma süreci geçiriyoruz. Biz Eskişehirspor olarak bu sezon ligde çok iyi yerlere geleceksek, biraz evvel söylediğim gibi hem şehrin tanıtımı açısından hem de Eskişehirspor markasını istediğimiz düzeye çıkarabilme açısından böyle bir başarı grafiği ortaya koymak istiyorsak bunu şehir geneli olarak hep birlikte yapmamız lazım. Bu doğrultuda da şehrin en üstündeki sayın valimiz bizim için çok önemlidir. Onun bizim yanımızda olduğunu hissetmek, moral motivasyonumuzu arttıracak birlikteliği bundan sonraki dönemde yaşamak, bunu oyuncularımıza da çok ciddi anlamda hissettirebilmek açısından sayın valimizi sık sık böyle yanımızda, antrenmanlarda da görmek istiyoruz. Ayrıca belediye başkanımızın da bizim yanımızda olacağını düşünüyoruz ve bekliyoruz. Valimiz ve belediye başkanımız bizim için çok önemli, onların yanımızda olduğunu hissederek ve verecekleri destekle güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Sezona güzel şekilde başlamak en büyük dileğimiz. Güzel şekilde başlarsak da etrafımızdakilerin moral ve motivasyonunu arttıracağız. İnşallah ondan sonraki dönem bizim için çok daha kolay olacak.”
Öte yandan Eskişehirspor CEO’su Çetin, Vali Tuna’nın talimatı üzerine marka takımlarla görüşmelerin sürdüğünü ve milli maç aralarında kentte güzel futbol şölenleri yapmak için hazırlıklarının sürdüğünü aktardı.
Kaynak: İHA