Doğum Sonrasında Ölen Kadının Yakınlarının Doktoru Darbetmesi

VAN - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden kadının yakınları tarafından doktorun darbedilmesi olayını araştırmak üzere Sağlık Bakanlığı'ndan bir heyet Van'a geldi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Daire Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç, 1. Hukuk Müşaviri Erol Demirci ve Sağlık Bakanlığı Müfettişi Haşem Aslan'dan oluşan heyet, Van Sağlık Müdürü doktor Bilal Acar'ı ziyaret etti.

Heyette bulunan Dr. Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıkla şiddetin yan yana gelmesinden dolayı çok üzüldüklerini ve bunun talihsiz bir durum olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla yaşanan olayı araştırmak üzere Van'a geldiklerini, darbedilen doktoru ziyaret ettiklerini bildiren Koç, şöyle konuştu:

"Yaşanan olay, sağlık camiasını olduğu kadar vatandaşları da üzdü. 24 saat, fedakarlıkla özveride bulunarak sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Sağlıkla şiddetin yan yana gelmesinden dolayı çok üzülüyoruz. Bu çok talihsiz bir durumdur. Halbuki sağlıkla şefkat, merhamet, hoşgörünün yan yana olması gerekir. Hadise ile ilgili gerek hekim arkadaşımız gerekse Yüksekova'daki yetkili makamlarla görüşecek, konuyu derinlemesine inceleyerek yapılması gerekenler konusunda bilgilerimizi ilgili makama ileteceğiz."

Benzer olaylarının tekrar yaşanmaması için gereken önlemleri aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini bildiren Koç, sağlık hizmeti sunan doktorların ve sağlık çalışanlarının, çalışma şartlarının zor olduğunu bildiklerini kaydetti.

Koç, sağlık hizmeti alan ve bu hizmete erişen vatandaşların da yaşadıkları sıkıntıların ortadan kalkması için bakanlık olarak çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kaynak: AA