Alaplı Ziraat Odası Başkanı Türkoğlu Açıklaması

ZONGULDAK - Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, "Bu yıl fındık rekoltesi tahminlerin çok altında olduğundan dolayı fiyatlar yüksek seyrediyor" dedi.

Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticilerin fındıklarını toptan pazara indirmesinin fiyatları olumsuz etkileyeceğine söyledi.

Fındıkların ihtiyaç kadar satılması ve emanete fındık bırakılmaması konusunda üreticileri bilgilendirdiklerini ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Bu yıl fındık rekoltesi tahminlerin çok altında olduğundan dolayı fiyatlar yüksek seyrediyor. Bu devirde üretici fındığını pazara getirmemeli. Alıcı üreticinin ayağına giderek fındığı almalı. Dolayısıyla üreticimizde artık fındığını değeriyle satmasını bilsin. Madem fındık serbest piyasaya bırakıldı. Serbest piyasada fındığın fiyatını alıcı değil üretici kendisi belirlesin. Bizim çiftçilerden isteğimiz fındığını dibinden toplamaları ve iyi kurutmalarıdır. Emanete kesinlikle fındık vermesinler. Emanete verilen fındık çiftçiye ihanetle geri dönmektedir. Çiftçilerimizde fındığın fiyatının yükseleceğini bekleyerek yanılmaktadırlar. Çiftçilerimiz ihtiyacı kadar fındığını satsın. Ondan sonra bakın fiyatlar nereye kadar gelecek hep beraber göreceğiz. Bir ton fındığını evinde muhafaza edemiyorsa çiftçimize diyecek bir sözümüz yok. Köylerde her evde fındığını, buğdayını sakladığı yerler vardır."

Kaynak: AA