Ak Parti Aydın Merkez İlçe Yönetimi İstifa Etti

AYDIN - AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Ökten ile yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin tümü istifa etti.

Aydın Merkez İlçe Başkanlığı yönetimi, partideki yeni yapılanma çerçevesinde görevlerini bıraktı.

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, istifalarla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası'nda yapılan değişiklikle Aydın'ın, 30 Mart 2014 tarihinde büyükşehir olacağını ve il merkezinde "Efeler" adıyla ilçe kurulduğunu ve önceki günlerde kaymakam ataması da yapıldığını anımsattı.

Bu nedenle parti olarak da Efeler ilçe teşkilatı kurma zorunluluğunun ortaya çıktığını ve AK Parti Genel Merkezinin talimatı ile AK Parti Aydın Merkez İlçe Yönetiminin istifası istendiğini kaydeden Atay, "Ökten ve yönetimi genel merkezden gelen bu talimatı dikkate alarak bugün istifa dilekçelerini verdi" dedi.

Atay, "merkez ilçe teşkilatının görevden alınacak olmaları nedeniyle istifa ettikleri" yönünde basında çıkan haberlerin, bu çerçevede gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Merkez ilçe teşkilatıyla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Görevden alınmaları söz konusu bile değil. Yapılanma tamamen genel merkezimizin tasarrufudur. İlçe başkanlarında aranan kıstaslar var. Genel merkezimiz karar verecek ama biz AK Parti Efeler teşkilatı için eski merkez ilçe başkanımız Gökhan Ökten'in görevlendirileceğini düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: AA