Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Kitaplarda

GAZİANTEP - SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun yarım asırlık iş deneyimlerinden süzülen görüşleri, kitaplarda yerini aldı.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, Sevinç Engin'in "Lider Öyle Olmaz, Böyle Olur", Dr. İlhami Fındıkçı'nın "Aile Şirketleri", Osman Arolat'ın "Tecrübe Konuşuyor", Prof. Dr. Ali Kaya'nın "Kayseri Girişimciliğinin Dinamikleri", Hüseyin Gökçe'nin "Defterimdeki Ünlülerin 200'ü", Cemal A. Kalyoncu'nun "Paranın Efendileri" ve Yrd. Doç. Dr. Süleyman Doğan'ın "Başarıya Yürüyenler" isimli yayınları, Konukoğlu'nun görüşlerinden birer demeti, iş dünyası başta olmak üzere, okuyucuyla buluşturuyor.

Konukoğlu, Engin'in, söyleşi yaparak hazırladığı "Lider Öyle Olmaz, Böyle Olur-Yön Veren Liderler ile Liderlik Üzerine" isimli kitabında, liderlik yeteneğinin doğuştan olduğuna dikkati çekerek, zaman içerisinde yaşanılanlarla geliştirileceğine vurgu yapıyor.

Konukoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, bazı bakanlar ve işadamlarının da görüşlerine yer verilen kitapta, Türkiye'de her şeyin liderden beklendiğini vurguluyor.

Fındıkçı'nın, "Aile Şirketlerinde Yönetim ve Kurumsallaşma" isimli kitabının, "Ülkemizden Örnek Aile Şirketleri" bölümünde yer verilen üç şirketten ilkini SANKO oluşturuyor.

SANKO'nun tarihsel süreci, Konukoğlu ailesinin soyağacı ve grubun bugünkü durumuna değinilen kitapta, Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile yapılan görüşme de yer alıyor.

Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat'ın, "Tecrübe Konuşuyor" isimli kitabında ise kendi alanlarında önemli tecrübeleri olan 12 işadamı, özel sektör ve kamu yöneticisi ile HT Bloomberg Tv'de yaptığı söyleşilerin metin çözümlerinden hazırlandı.

Kitapta, SANKO Holding'in tarihsel süreci, Gaziantep ekonomisi ve iş yaşamına ilişkin bilgiler veren Konukoğlu, bilginin paylaşılarak çoğaltılması gerektiğini kaydediyor.

Gazeteci Cemal A. Kalyoncu'nun kaleme aldığı ve 30 işadamının görüşlerine yer verip, değerlendirme yaptığı "Paranın Efendileri" isimli kitapta da Abdulkadir Konukoğlu için, "Paranın Değiştiremediği Adam" açıklaması yer alıyor.

Kaynak: AA