Şehir Çöplüğünde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Manisa'da, kenar bir semte yakın bölgedeki şehir çöplüğünde bu sabah birikmiş metan gazının patlaması sonucu çıkan yangın itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Şehir Çöplüğünde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Turgut Özal Mahallesi üst kısmındaki Spil Dağı eteklerinde bulunan şehir çöplüğünde bu sabah 08.15 sıralarında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı. Yangına çok sayıda itfaiye eri ve aracı müdahale etti. Metrelerce yükseğe çıkan alevlerin ormanlık alana sıçramasını önlemek için gayret gösteren söndürme ekipleri, zaman zaman zor anlar yaşadı. Öğleden sonra yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtilirken, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Yangın sonrası açıklamalarda bulunan Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Gül, şöyle konuştu: “Bugün saat 08.15'de yangın ihbarı geldi. Kırtık ekibi olay yerine gelerek müdahale etti. Yangın ilk olarak 50 metre karelik bir alanda başladı.

Daha sonra rüzgarın etkisiyle alabora olarak büyümeye devam etti. Doğu kısma doğru ilerledi. Saat 8.30'da geldiğimizde iskelenin tamamı yanmış durumdaydı. Bizim mevcut itfaiye araçları, park bahçenin tankerleri, dışarıdan aldığımız bir kaç destekle yangına müdahale edildi. Şuan yangın kısmen kontrol altına alındı. Eğer rüzgar ters yönden esmezse, ormanı etkilemesi söz konusu değil. Söndürme çalışmaları 80 personel, 25 iş makinesiyle devam ediyor. Arkadaşlarımız biraz risk altında, dumandan etkileniyorlar. Yangının tamamen söndürülmesi yaklaşık 1 hafta 10 günü bulabilir.”

“HİÇ KİMSE BİZDEN OY BEKLEMESİN”
Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi de şehir çöplüğünün yıllardır Manisa’nın kanayan yarası olduğunu belirterek, siyasi çatışmalar yüzünden bir türlü çözüme kavuşturulamadığını söyledi.

Bakşi, değişen Manisa'nın gerçek yüzünün burada olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bir takım makyajlarla ‘Manisa Değişiyor’ sloganı yalandır. Bu belediyeden çok diğer yerleri ilgilendiren bir olaydır. Son 4 yıl içerisinde bu beşinci, altıncı yangın. Bugün gördüğümüz yangın çok tehlikelidir. Söyleyecek söz bulamıyoruz. Dünya Çevre Örgütü'ne, sağlık örgütlerine yazılar gönderdik. Bu konu Meclis'e soru önergesi olarak sunuldu. Geldiğimiz nokta ise çöplüğün daha yeni ihalesi olacak. Bütün bunlar siyasi çekişmelere kurban gidiyor. Yetkililerin istifa etmesi gerekiyor." Çağdaş bir ülkede bunların yaşandığını belirten Bakşi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sorumluların istifa etmesi lazım. En büyük tehlikeyi bizim mahallemiz yaşıyor. Bizim insanlarımızın çoğu doktor raporlarıyla verem hastası görünüyor. Yani onlarca hastamızın sebebi çöplüktür. Sadece mahalle değil bütün Manisa zehirleniyor. Manisa halkı bu duruma çok duyarsız. Dün Gezi Parkı protestolarında olduğu gibi bugün Manisa'da da destek görmemiz gerekiyordu. Çünkü burada insan sağlığı önemli. Elbette Gezi de önemliydi ama burada insan sağlığı daha önemli. Bizim mahalledeki insanlarımızın hepsi kararlıdır. Seçime kadar bu fabrikanın (katı atık bertaraf tesisi) temeli atılmazsa bizim mahallemizde tek bir insan dahi gidip oy kullanmayacak. Hiç kimse bizden oy beklemesin."
Kaynak: İHA