Selimiye Ramazanda Ziyaretçi Akınına Uğradı

Edirne'de Mimar Sinan'ın ''Ustalık eserim'' diye nitelendirdiği Selimiye Camisi'ni ramazan ayında 600 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selimiye Camisi'nin her mevsim ziyaretçilerin yoğun ilgisini çektiğini belirterek, bu ziyaretçi sayısının özellikle ramazan ayında iki katına ulaştığını söyledi.

Bu yıl ramazan ayında Selimiye Camisi'ni yaklaşık 600 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Üzüm,''Edirne'de Ramazan çok yoğun ve heyacanlı duygularla yaşandı. Selimiye Camisi ramazan ayında Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi akınına uğradı. İnanç turizmi kapsamında Edirne'ye gelen yabancı turistler, en çok Selimiye Camisi'ni ziyaret etti. Kadir Gecesinde Selimiye doldu taştı. Kadir Gecesinde 15 bin, Ramazan ayında ise yaklaşık 600 bin kişi Selimiye Camisini ziyaret etti'' dedi.

Edirne'nin simgesi Selimiye Camisi'nin sanat değeri çok yüksek bir yapı olduğunu anlatan Üzüm, cami ve külliyesinin UNESCO'nun Kültür Mirası Listesine alınmasının ardından ziyaretçi sayısında büyük artış olduğunu belirtti.

Kaynak: AA