Diyarbakır'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Verildi

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

Vali Mustafa Cahit Kıraç, Gazi Köşkü'nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, ramazan ayının şeytanların zincire vurulduğu, kötülüklerin, fitne ve fesatın son bulduğu günler olduğunu söyledi.

Şehitlik ve gaziliğin, peygamberlik makamından sonra en yüce makam olarak kabul edildiğini belirten Kıraç, milletin birliği ve bekası için Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve terörle mücadelede binlerce şehit verildiğini ifade etti.

İnsanlığın doğuş yeri olan, binlerce yıldır onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış olan Anadolu coğrafyasında yaşamanın bir bedeli bulunduğunu dile getiren Kıraç, şunları söyledi:

"Galiçya'da, Dimetoka'da, Şipka'da, yüzyılın başında da Çanakkale'de binlerce fidanla bedel ödediğimiz süreç, Kıbrıs'ta ve son 30 yıldır bütün Anadolu'da devam etmektedir. 640'lı yıllarda kadim şehrimizi özüne kavuşturmak, İslam diyarı yapmak için gelen ve bu topraklarda şehit olmuş sahabelerle, yine bu toprakların birliği ve bekası için şehit düşen evlatlarınız, aynı kutlu kervanın yolcularıdır ve cennete de beraber gireceklerdir. Aynı zamanda yeni şehit ve gazi haberleri almamak adına umutlandığımız son süreçte yine en büyük fedakarlığı şehit ve gazi yakınlarından beklemekteyiz. Çünkü yitirilmiş evlatların içimize düşürdüğü ateşin acısını en iyi anne ve babalardan, genç gelinlerden ve yetim çocuklardan daha iyi kim anlayabilir? Bu duruşunuzla sizler bu toprakların, şarkın, şanlı Sultan Selahaddin'in yurdu olarak kalacağının en büyük teminatısınız."

Diyarbakır Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Çokur ise devletin manevi desteğinin acılarını hafiflettiğini belirterek, bu desteğin devlete olan bağlılıklarını bir kat daha arttırdığını söyledi.

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz ile şehit aileleri ve gazilerin katıldığı iftar programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun verdiği konserle son buldu.

Kaynak: AA