"kızılayın Düzce'deki Deposu 35 Bin Afetzedenin Temel İhtiyaçlarını Giderebilir"

DÜZCE - Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, depolarında 7 bine yakın çadır ve 35 bin afetzedenin ihtiyacı olan temel afet malzemelerinin bulunduğunu söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının Ankara'daki atölyesinde her gün 200 çadır üretildiğini ve çeşitli illerdeki depolara gönderildiğini anlattı.

Düzce'deki deponun çadır ve battaniye gibi temel afet malzemesiyle dolduğunu belirten Yılmaz, "Lojistik merkezi olarak malzemelerimizi muhafaza etmekle ve olası bir afette en hızlı şekilde bölgeye sevk etmekle alakalı çalışmalarımızı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Barınma ve beslenme, kısmi sağlık ve psiko-sosyal hizmet verdiklerini dikkati çeken Yılmaz, "Depomuz başta çadır, battaniye, katalitik ve mutfak seti gibi temel afet malzemeleri ile olası afete hazırlıklı. Bu malzemeler paletler üzerinde 82 tırla yaklaşık 45 saatte yüklenip afet bölgesine sevk edilebilecek şekilde hazır tutuluyor. Depomuzda 7 bine yakın çadır ve 35 bin afetzedenin ihtiyacı olan temel afet malzemeleri bulunmaktadır" ifadesini kullandı.

-"Batı Karadeniz bölgesinde 45 afete müdahale ettik"

Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Merkezi'nin yılın ilk yarısında 45 afete müdahale ettiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bunlar arasında yangınlar, birkaç heyelan ve bir de maden göçüğü bulunmaktadır. 45 afetten bin 500 kişi etkilenmiş, bizler de bu insanlara değişik yardımlarda bulunduk. Tabii ki dileğimiz afetlerin olmaması fakat olunca da buradaki hazırlıklarımız tam. Van depreminden sonra depolarımızı tam anlamıyla doldurduk. Afet malzemeleriyle doldurduğumuz depolarımızda boş yerimiz yok. Bütün hazırlıklarımızı eksiksiz tamamlıyoruz."

Yılmaz, vatandaşların da bireysel olarak afete hazırlık yapması gerektiğini vurgulayarak, her bireyin ailesinin güvenliği için yaşam alanlarını sorgulaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA