Abd Merkez Bankası Kararları

WASHINGTON - ABD Merkez Bankası , aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarının hızını yakın bir zamanda yavaşlatacağına dair bir sinyal vermedi.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin iki günlük toplantısının ardından, karara yönelik açıklama yapıldı.

Açıklamada, yılın ilk yarısında ekonominin ılımlı büyüme gösterdiği belirtilerek, istihdam piyasasında da son aylarda daha fazla gelişme yaşandığı vurgulandı. Ancak işsizlik oranlarının hala yüksek kalmaya devam ettiğine işaret edilen açıklamada, enflasyonun da komitenin uzun vadedeki hedeflerinin altında kaldığı bildirildi.

Fed, ekonomik büyümenin yılın ikinci yarısında hızlanması ve işsizlik oranlarının da aşamalı olarak azalmasını bekliyor. Ancak Fed, yükselen tutsat oranlarına dair "Kaygı sinyali" verirken, mali politikanın da ekonomik büyümeyi dizginlediğini belirtti.

-Varlık alımlarını azaltma sinyali vermedi-

Fed'in, ekonominin büyümesini "ılımlı" olarak görmesi, varlık alımlarının hızını yakın bir zamanda yavaşlatmaya hazır olmadığının işareti olarak yorumlanıyor.

Açıklamada da Fed, yakın zamanda varlık alımlarının hızının azaltılmasına yönelik bir sinyal vermedi. Bu kapsamda, Fed, şimdilik aylık 85 milyar dolarlık varlık alımları programına devam edecek.

ABD Merkez Bankası, işsizlik oranının en azından yüzde 6,5'ye düşene kadar kısa vadeli sıfıra yakın faiz politikasını aynı şekilde sürdüreceği kriterini de korudu.

Kaynak: AA