Başbakan Erdoğan: “demokrasi Dersi Verenler Hani Nerede?”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Mısır halkı darbeye karşı son derece olumlu bir direniş sergiliyordu.Buna rağmen katliam yaptılar. Sağa sola demokrasi dersi verenler hani nerede, hani nerede Avrupa Birliği?” dedi.

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Garantialsat Gayrimenkul A.Ş sponsorluğunda düzenlenen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) iftarına katıldı.

Programa Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert ve davetli katıldı.

Başbakan Erdoğan, Mısır'da yaşanan son gelişmelere değinerek, “Başta Suriye ve Mısır'da olmak üzere acı haberlerle Ramazan'a girmiştik. Bazı ülkelerde Ramazan'a rağmen kalplerin yumuşamadığını, vahşetin yükseldiğine şahit oluyoruz. İslam dünyası sahura hazırlanırken Mısır'da bir katliam başlatıldı. 200'ün üzerinde Mısırlı şehit edildi. Şehit olan kardeşlerimize Rabbimden niyaz diliyorum. Mısır'da seçilmiş hükümeti yok sayanlar bununla kalmadılar halkı da katlediyorlar. Şuna inanıyoruz zalimler aynı zamanda korkaktır. Mazlumların ahından korkarlar. Yetim bırakılan çocuklardan, dul bırakılanlardan korkarlar. Bunların güçleri düşmana değil sadece kendi halklarına yeter. Kendi haklarına kükrer, kendi haklarını katlederler. Mısır halkı darbeye karşı son derece olumlu bir direniş sergiliyordu. Onların elinde Molotof yoktu. Cumhurbaşkanlarını istiyorlardı” dedi.

‘Gazetede ilan verip Türkiye'ye hakaret edenler Mısır'da binlerce insan katledildi şimdi neredesiniz?' diye soran Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kurşunla silahla göstericilerin üzerine gittiler. Mısır'da milli iradenin karşısında susanlar. Hani nerede Avrupa Birliği? Sağa sola demokrasi dersi verenler hani nerede demokrasi. Türkiye'de son derce meşru şekilde kullanılan biber gazına karşı duranlar Mısır'daki darbe olurken neredeler. Gazetede ilan verip Türkiye'ye hakaret edenler Mısır'da binlerce insan katledildi şimdi neredesiniz? Bunu neden görmüyorsunuz. BBC, CNN Mısır'da darbe yapıldı şimdi katliam yapıldı şimdi neden bunu görmüyorsunuz? Neden canlı yayınla saatlerce duyurmuyor musunuz? Çünkü işinize gelmiyor. Mısır'da halk adalet katlediliyor, Müslüman dünyası siz bu zulmü ne zaman fark edeceksiniz. Yarın aynı şey sizin de başınıza gelebilir. Mısır'da akan masum sivillerin kanı bu katliamda sesiz kalanların eline yüzüne bulaşmıştır. Sessiz kalan bu vahşete ortak olmuşlardır. Biz haksızlık karşısında eğilmeyiz. Hak er veya geç elbet tecelli edecektir.” diyen Başbakan, “Türkiye'nin açıklamalarından birileri rahatsız oluyorlarmış. Türkiye'nin mallarını boykot edin. Aman boykot edin Türkiye battı sanki. Sen önce Türkiye ile olan bağlarını iyi gözden geçir. Bunlar cahillerin yaklaşım türüdür. Bizim duruşumuz birilerini elbette rahatsız edecektir. Çünkü biz vicdanlara sesleniyoruz.”
Somali'deki Türk Büyükelçiliğine yönelik bombalı saldırı olayına da değinen Başbakan Erdoğan, “Bugün Somali'den de acı bir haber aldık. Türkiye Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırıda bir polisimiz şehit oldu, 3 vatandaşımız da yaralandı. Bu saldırıyı yapanlar da güya Müslüman. Şehidimizin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Görevliler şehit ve yaralılarımızı alıp dönecekler” dedi.

Kaynak: İHA