"mahkeme Yönetim Sistemi Destek Projesi"

BALIKESİR - Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, "Mahkeme Yönetim Sistemi Destek Projesi"nin herkesin lehine düzenlenmiş, vatandaşların kolayca hizmet almasını esas almış proje olduğunu belirtti.

Pişkin, Bandırma Adliye Sarayı'nda projeyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 pilot adliye arasında Bandırma'nın da bulunduğunu söyledi.

Projeyle daha hızlı ve seri hizmet sunulmasının amaçlandığını ifade eden Pişkin, "Vatandaş bundan böyle hakim odası, vezne aramayacak. Bu sistem, herkesin lehine düzenlenmiş, vatandaşların kolayca hizmet almasını esas almış bir sistem. Proje, Avrupa'da uygulandıktan sonra Türkiye'de de beş adliyede uygulandı ve başarı sağlandı. Biz de bu çalışmayı başlattık ve projemizin fiziki çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Her türlü adli işin adliye binasının birinci katında bitirileceğini belirten Pişkin, "Adliyeye girer girmez levhalar olacak ve her katın kendine göre bir rengi olacak. Ceza katları ile işi olanlar görevliler tarafından karşılanacak" dedi.

Bandırma'da yapımı tamamlanmak üzere olan yeni cezaevi ile ilgili de bilgi veren Pişkin, M tipi kapalı cezaevinin yanı sıra biner kişi kapasiteli 2 T tipi ve 500 kişi kapasiteli açık cezaevi yapıldığını dile getirdi.

Tamamlandığı 3 bin kişi kapasiteli cezaevini teslim alacaklarını vurgulayan Pişkin, şunları kaydetti:

"Bu şehirde nezaket suçları fazla. Halı silkme, köpek havlaması gibi ufak tefek sürtüşme ve hakaret suçları var. Geçen yıldan bahsedersek 10 cinayet yok, 20 tane adam öldürme yok. Büyük bir gasp örgütü yok. Bandırma'nın başının belası hırsızlık. Bandırma'nın varlıklı bir yer olduğuna dair bir algı var. Maalesef burada mücadelenin en büyüğü hırsızlıkla veriliyor."

Kaynak: AA