Birkaç Uyanık Üretici Buharkent İncirini Lekeledi

Aydın’da yaş incirin en erken olgunlaştığı ilçelerin başında yer alan Buharkent’te incir ve üreticinin sorunları görüşüldü.

Birkaç Uyanık Üretici Buharkent İncirini Lekeledi
Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen toplantıda yaşadıkları sorunları AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’e aktaran üreticiler, incir meyvesini erken olgunlaşmış gibi gösteren tarım ilacının kullanım ve satışının yasaklanmasını istediler.
Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Zeki Berhuni, Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar öncülüğünde gerçekleşen toplantıda yaşanan katılımcılar yaşanan sorunlarla ilgili Milletvekili Erdem’e sunum yaptılar.

“25 MİLYONLUK HACMİMİZ VAR BUNU 12.5 MİLYONA DÜŞÜRDÜLER”
İlçede yaşanan sulama sorunu ile taban suyu sıkıntısının çözüme kavuştuğunu ve Buharkentli çiftçiler olarak Milletvekili Erdem’e teşekkür borçlu olduklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, “Buharkent Ege’de taze incirin en erken olgunlaştığı yer. Fakat kendini uyanık zanneden birkaç kişi yüzünden ilçemiz inciri lekeleniyor. Normal şartlarda ilçemizin taze incir hacmi yaklaşık 25 milyon TL. Ancak bazı kişiler inciri olgunlaşmış gibi gösteren ilaçtan kullanıp uygun olmayan durumdaki inciri piyasaya sürdüğü için ilçemizin incirini lekeliyorlar. Bu ilacın kullanılmasının yasaklanmasını istiyoruz” dedi.

Toplantı esansında telefonla Tarım Bakanlığı yetkilileri ile görüşen Milletvekili Erdem, sorunun çözümü için Ankara’da da girişimlerde bulunacağını belirtti.

Benzer bir sorunun daha önce Bursa’da yaşandığını belirten üreticiler, aynı tedbirlerin Buharkent’te de alınmasını istediler. Milletvekili Erdem, konuyla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü’nden rapor istedi.

KULLANAN 5 KİŞİNİN İSMİ AFİŞE EDİLDİ
İlçe genelinde ilaç kullanan 5 kişinin bulunduğunu ve bu isimleri bölge hallerine ve tüccarlara ilettiklerini belirten Buharken Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, “Bu yıl ilçemizde insan sağlığını hiçe sayan ve kendi bahçelerindeki ağaçların zarar görmemesi için icarladıkları bahçelere ilaç kullanan 5 kişi var. A.Ç., M.D., N.S., A.Y. ve M.T. isimli 5 kişi diğer insanları ve insan sağlığını hiçe sayıp aşırı para kazanma hırsına yenik düşüp ilaç kullandılar. Biz zaten gerekli yerlere bu kişilerin isimlerini ilettik, şimdi de kendi vicdanları ile baş başa bırakıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA