Belediye Başkanı Özgün'den Türkiye Şampiyonu Ekibe Avrupa Gezisi Sözü

ARTVİN - Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, İstanbul'da yapılan Büyükler Türkiye Halk Oyunları Yarışması'nda stilize dalda birinci olan Artvin Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları topluluğuna, Avrupa gezisi sözü verdi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonunca düzenlenen şampiyonada stilize dalda birinci olarak kente dönen Artvin Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları topluluğu için Artvin çok katlı otopark önünde karşılama töreni düzenlendi.

Törene katılan Belediye Başkanı Özgün, ekip eğitmeni Murat Altuntaş ve oyuncuları tebrik etti.

Özgün, Artvin'in folklor kültürünün olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Artvin turizm ve eğitim kenti olacak. Nasıl olacak? İşte bu kendine has değerlerini ön plana çıkararak, yaşatarak olacak. Çocuklar diyor ki 'en büyük Artvin tanıtımını biz yapıyoruz.' Nasıl yaptıklarını sordum. Dediler ki 'İstanbul'da aslanlar gibi Artvin Belediyesinin bayrağını dalgalandırdık.' Ben de diyorum ki bayrağımızı dalgalandırdığınız için size helal olsun. Çocuklar diyor ki 'Başkanım biz Türkiye'ye sığmıyoruz. Türkiye şampiyonu olduk, bizi Avrupa'ya gönder.' Ben de size söz veriyorum, sizi Avrupa'ya göndereceğim. Yarışmaya olmasa bile sizi Avrupa'ya gezmeye göndereceğim. Bu vesileyle hepinizi kutluyorum, başarınız Artvin'e hayırlı olsun."

Öte yandan halk oyunları topluluğunun karşılama töreninde bir gösteri yapması bekleniyordu ancak, Başkan Özgün'ün bir yakının vefatı dolayısıyla bu gösteri daha ileriki bir tarihe ertelendi. Başkan Emin Özgün halk oyunları topluluğu ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra karşılama töreni sona erdi.

Kaynak: AA