Mhp Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz Kozan Yaylarını Ziyaret Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Kozan ilçesi Göller yaylasına yaptığı ziyarette yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı yaylalardaki kronik hale gelen içme suyu, yol, elektrik ve sağlık ocağı sıkıntılarının halen çözülmemiş olmasına tepki gösterdi.

Mhp Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz Kozan Yaylarını Ziyaret Etti
Kozan ilçesine ait Horzum, Çulluuşağı, Akkaya, Acaryayla, Akçalıuşağı, Göller, Kocagöl ve civar büyük yaylalarını beraberinde Kozan İlçe Başkanı Ender Çulhacı ve bazı yöneticilerle ziyaret eden MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bu bölgelere başta su ve yol olmak üzere en temel insani ihtiyaçları gidermek konusunda kayda değer bir yatırım yapılmadığı konusundaki şikayetlerle karşılaştı.

Yazlık yerleşim birimi olan Torosların eteklerindeki yaylalardaki en önemli sıkıntı olan içme suyu ve yol sorunlarına karşı hükümetin son derece duyarsız ve ilgisiz kalmasının bölge insanlarına büyük haksızlık olduğunu belirten Seyfettin Yılmaz, “Hükümet devletine, bayrağına,vatanına yürekten bağlı vatandaşlarımızın yaşadığı bu topraklardaki yaşamsal ihtiyaçlarına fransız kalması ve bu temel sorunların giderilmesi konusunda kılını kıpırdatmaması kabul edilebilir bir siyaset değildir. Kozan ve yaylalarının devlet hizmetlerinden bu kadar mahrum bırakılmasının amacını bir türlü anlayamıyorum. Kozan gibi güzide ilçemizin yaylalarında yaşayan vatandaşlarımıza adeta hükümet sırtını dönmüştür. Hükümet ve onun yerel temsilcileri, bu bölgelerimizin temel ihtiyaçlarını en kısa zamanda gidermelidir. Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Kendisi de bir yayla çocuğu olan MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, gittiği yaylalarda büyük ilgi gördü. Göller yaylasında davul zurnalarla karşılanan ve sevgi gösterilerinde bulunulan Yılmaz, Göllerdeki tüm kahvehaneleri gezen ve iki büyük toplantı düzenledi.

Yılmaz, yayla sakinlerinin içme suyu sorununun bir türlü çözülemeyip vatandaşlarda tehlikeli hastalıklara yol açmasını bir insanlık ayıbı olarak niteledi. Kozan’ın en büyük yaylasında içme suyu ihtiyacının havuzlardan karşılanmasının özellikle küçük çocuklarda önemli sağlık sakıncaları oluşturmasını çağın ayıbı olarak değerlendirdi.

GÖLLER’DE SORUN ÇIĞ GİBİ
İçme suyu sıkıntısı dışında yaylaların yol ve sağlık ocağı sorunlarının çözülmemesini de eleştiren Yılmaz, “Onbirlerce insanın yoğun bir trafik oluşturduğu yayla yollarının delik deşik olması önemli bir milli gelir kaybına yol açmaktadır. Ayrıca Göller-Yenikuyu- Ardıç yaylaları arasındaki ham yolun asfalt yapılması konusundaki vatandaşın beklentileri yıllardır savsaklanmaktadır. Sağlık hizmetleri ise evlere şenlik durumundadır. Göller’de adı olmayıp kendi olan bir sağlık evi açılmış ama bu sağlık evinde doktor olmadığı gibi en temel sağlık ihtiyaçlarını giderecek medikal ve teknik personel de mevcut değildir. Sağlıkta çağ atladık denen hizmet bu mudur? AKP hükümeti bu yaylalarımıza şaşı bakmakta, bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızı ihmal etmektedir. Böyle bir siyaset anlayışı, kabul edilebilir bir anlayış değildir. Bu durumun en büyük nedeni ise bu bölgelerimizde yaşayan insanlar gibi düşünmeyen ve onlar gibi hissetmeyenlerin AKP milletvekilleri ve yöneticileridir. Ben buradan iktidar partisinin seçilmiş ve atanmış idaricilerine sesleniyorum. Allah rızası için dönün de Kozan’a ,Göller’e şöyle bir bakın. Burada yaşayan insanları yok sayamazsınız. Burada yaşayan insanlar, bu vatanın öz ve sadık değerleri. Bu insanların sesine kulak verin” şeklinde konuştu.

Yılmaz, kendilerine oy vermeseler bile vatandaşların sorunlarını her zaman dinleyeceklerini ve yanlarında olduğunu belirterek “ Kozanlı ve Adanalı vatandaşlarımız büyük oranda oy vererek AKP’yi tek başına iktidar yaptı. Sizin seçtiğiniz hükümetin memurlarının sizlere karşı bu şekilde davranması, AKP iktidarının sizlere olan bakış açısını da göstermektedir. Tüm bunların hesabını 2014 yılında önünüze gelecek olan sandıkta sorun. Vatandaşın oyunu alıp onlara kul muamelesi yapan bu zihniyete dur demek yine sizin elinizde. Hangi partiye oy vermiş olursanız olun sizlerin hepinizle ortak değerlere sahip olan bizleriz. Biz MHP olarak siz başka partilere oy vermiş olsanız bile sizin dertlerinizle dertlenir, sizin saadetinizle mutlu oluruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA