İspanya'da İki Çocuğunu Öldürmekle Suçlanan Babaya 40 Yıl Hapis

MADRİD - İspanya'nın güneyindeki Cordoba kentinde 8 Ekim 2011 tarihinde kaybolan 6 ve 2 yaşlarındaki iki kardeşi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan baba Jose Breton, 40 yıl hapis cezası aldı.

Cordoba İl Mahkemesi, İspanya'nın son yıllardaki en vahşi aile dramının yaşandığı, kayıp iki kardeşin öldürüldüğü şüphesine ilişkin davada, cesetlere ulaşılamamasına ve zanlının tüm iddiaları yalanlamasına karşın Jose Breton adlı çocukların babasını suçlu buldu.

İspanya'da, 8 Ekim 2011 tarihinde yaşanan olayda eşinden ayrılmak üzere olan Jose Breton, 6 ve 2 yaşlarındaki çocuklarını alarak kendi yaşadığı Cordoba kentine gelmiş ve daha sonra telefonla eşini arayarak parktayken çocukların kaybolduğunu söylemişti. O tarihten itibaren çocukların akibeti bilinmezken, yürütülen soruşturmalarda savcılık, çocukların babaları tarafından öldürüldüğünü savunup, Jose Breton hakkında 40 yıl hapis talebiyle dava açmıştı.

Geçtiğimiz hafta sonuçlanan davada ilk halk jürisi, daha sonra bugün açıklanan kararla da mahkeme, Jose Breton'u suçlu ilan ederek, her çocuk için 20'şer yıldan toplam 40 yıl hapis cezası verildiğini duyurdu. Mahkeme, Breton'un cezasının en az yarısını tamamlamadan şartlı olarak cezaevinden çıkmasına hak tanımazken, ayrıca 42 yıl boyunca eski eşi Ruth Ortiz ve onun ailesinden en az 1 kilometre uzak durma ve hiçbir şekilde iletişim kurmama cezası verdi. Mahkemenin kararıyla Breton'un eski eşine 500 bin avro tazminat ödeyeceği de açıklandı.

İki çocuğunun katili olmaktan hüküm giyen Breton'un, kendisinden ayrılmak isteyen karısından öç almak için, herşeyi planlayarak çocuklarını öldürdüğü ifade edildi. Mahkeme, Breton'un, babasına ait olan çiftlikte önceden hazırladığı çok yüksek dereceli ateşte, canlı veya öldürdükten sonra çocukları yaktığına kanaat getirirken, çiftlikte yapılan analizde 250 kilo odun ve 271 litre benzin kullanılarak 1200 santigrat dereceyi bulan ısıda ateş yakıldığı tespit edilmişti. Çiftlikte ateşin yakıldığı yerde kemik kalıntıları bulunsa da, analiz yapılamayacak durumda olmalarından dolayı çocuklara ait olup olmadığı belirlenememişti.

Mahkeme, herşeye rağmen cenaze merasimi için bu kalıntıların anneye teslim edilmesine de karar verdi.

Kaynak: AA