Ahlat'ta Bin 500 Kuran'ı Kerim Dağıtıldı

BİTLİS - Müftülüğü ile Ahlat Eğitim Derneği'nin ortaklaşa organize ettiği "Hediye Kur'an-ı Kerim Kampanyası"nın ilk ayağı başarıyla tamamlandı.

Ahlat merkez ve köylerdeki Yaz Kur'an Kurslarında eğitim gören çocuklara Kur'an ulaştırma kampanyasıyla yola çıkan AHED, toplanan Kur'an-ı Kerim'lerin birinci kısmını köylere, ikinci kısmını da şehir merkezine dağıtarak, kampanyanın ilk ayağını tamamladı.

AHED Başkanı Ali Cem Tıraşçı, toplanan Kur'an-ı Kerim'lerden 520'sinin köylere, 980'inin ise ilçe merkezindeki Yaz Kur'an Kurslarına dağıtıldığını söyledi.

Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Tıraşçı, şöyle konuştu:

"Müftülüğü ile organize ettiğimiz kampanyada bin 500 adet Kur'an-ı Kerim dağıtıldı. Yıllardır devam eden bu etkinlik, hayırseverlerin katkısıyla bu seviyeye geldi. Ahlat'ta bu kampanyayı duyan birçok insan, bu güzel işten dolayı bize teşekkür edip yardımcı oldu. Kampanyaya destek veren tüm vefalı Ahlat halkına teşekkür ediyoruz."

Kur'an Meali Kampanyasının da devam ettiğini ve ilerleyen zamanlarda bunun dağıtımını yapacaklarını belirten Tıraşçı, Prof. Dr. Suat Yıldırım tarafından hazırlanan mealin, mümkün olduğu kadar çok kişiye hediye edileceğini ifade etti.

Kaynak: AA