AK Parti Karabük İl Başkanlığı'ndan İftar Yemeği

KARABÜK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Günümüzün Müslümanları böylesi yüce bir dinin mensubu olmanın şuurundan uzak hatta bunu genellemek durumundayım, uzağız" dedi.

Şahin, partisinin il başkanlığınca Safranbolu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, huzuru ve barışı tavsiye eden bir dinin mensubu olduklarını, kendileri kadar başkalarını da düşmelerini sağlayan oruç ibadetini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Aslında dünyanın en huzurlu bölgesi ve coğrafyasının 1,5 milyar Müslümanın yaşadığı coğrafya olması gerektiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"İşte şu mübarek ayda bile birçok coğrafyada kan akıyor. Nedir bunun sebebi? Günümüzün Müslümanları böylesi yüce bir dinin mensubu olmanın şuurundan uzak hatta bunu genellemek durumundayım, uzağız. O dinin şuurunda hareket etmiş olsaydık, 1,5 milyarlık İslam alemi o dinin özüne ve ruhuna uygun davranıyor olsaydı, dünyanın en huzurlu bölgesi, coğrafyasının İslam coğrafyası olması gerekirdi. Bize şu günler böylesine nefis muhasebesi yapmayı da öğütlüyor."

Milletvekilleri olarak ramazanda da çalıştıklarını vurgulayan Şahin, 10 günü aşkın geceli gündüzlü çalışarak parlamentodan birtakım yasal düzenlemeleri çıkardıklarını kaydetti.

Sözleşmeli çalışan 100 bine yakın kamu görevlisini kadroya alarak bekledikleri icraatı yasal düzenlemeyle gerçekleştirdiklerini anımsatan Şahin, Kur'an kurslarında vekil öğretmenlik yapanları da kadroya alarak mübarek ayda onları da sevindirdiklerini dile getirdi.

Asıl iyileştirme yaptıkları kesimin şehit yakınları ve gaziler olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Bunların yanında ayrıca iyileştirme yapılan vazife malullerimizdir. Onlarla ilgili çok önemli düzenleme yaptık. Özellikle terörle mücadele eden şehitlerimizin geride bıraktığı yakınlarına iş temin etmek devletimizin göreviydi. 1995 yılında çıkan yasayla bir kişiye veriliyordu. Şimdi biz bunu ikiye çıkardık. Şimdi bunu son yasayla yaygınlaştırdık. Askerde terörle mücadele ile değil, başka şekilde hayatını kaybetmiş askerlerimizin yakınlarına da aynı hakkı tanıdık.

Eskişehir'de mühimmat patlamasında şehit olan askerlerimizin yakınlarına da aynı düzenlemeyi yaptık."

-28 Şubat süreci

Şahin, 28 Şubat 1997'deki süreçte kılık kıyafetinden dolayı yüzlerce kişinin memuriyeten atıldığını belirterek, geçen hafta parlamentoda yapılan düzenlemeyle memuriyete dönmelerinin yolunun açıldığını anlattı.

Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı::

"O, haksız bir uygulamaydı. Hiç kimseye kılık kıyafetlerinden ve kazanılmış haklarından dolayı zulüm yapamazsınız. Geçmişte bunlar yapıldı ve biz geçtiğimiz hafta parlamentodan çıkardığımız yasal düzenlemelerle düzeltme imkanına sahip olduk. 80 maddede değişiklik yaptık. Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmetler Kanunu'nun 35. maddesini değiştirdik. Bu, Türkiye'de darbelerin hukuku gerekçesi olarak hep gösterilmişti. Türkiye'de parlamentoları kapatan, siyasileri al aşağı edenler, Türkiye'de yönetimi kesintiye uğratanlar darbelerin sebebi olarak 35. maddeyi gösteriyorlardı.

'Bu madde bize bu hakkı veriyor' diyorlardı. 35. maddeyi değiştirmek suretiyle Türkiye'nin tam bir demokrasiye geçmesinde önemli bir adımı atmış olduk."

Kaynak: AA