AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Günümüzün Müslümanları böylesi yüce dinin mensubu olmaktan uzak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Açıklaması
Hatta bunu genellemek durumundayım, uzağız. Eğer o dinin şuurunda hareket etmiş olsaydık 1,5 milyarlık İslam alemi o dinin özüne ve ruhuna uygun davranıyor olsaydı, dünyanın en huzurlu coğrafyasının İslam coğrafyası olması gerekirdi. Bize şu günler böylesine nefis muhasebesi yapmayı da öğütlüyor” dedi.

Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Şahin, “Barış ve huzuru tavsiye eden bir dine mensubuz” diyerek, şunları kaydetti:
“Kendimiz kadar başkalarını düşünmeyi telkin eden ve öğreten oruç gibi bir ibadeti elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalışıyoruz. Aslında dünyanın en huzurlu bölgesi ve coğrafyası 1,5 milyar Müslüman’ın yaşadığı coğrafya olması gerekli değil mi? Kendisi kadar başkalarını düşünmeyi de tavsiye eden, bunu bizzat oruç ibadeti ile bize yaşatan bu atmosfer koskoca İslam aleminde hepimizin yüreğini burkan bu facialara yol açmamalı. Ama işte şu mübarek ayda bile birçok coğrafyada kan akıyor. Nedir bunun sebebi; demek ki günümüzün Müslümanları böylesi yüce bir dinin mensubu olmaktan uzak. Hatta bunu genellemek durumundayım, uzağız. Eğer o dinin şuurunda hareket etmiş olsaydık 1,5 milyarlık İslam alemi o dinin özüne ve ruhuna uygun davranıyor olsaydı dünyanın en huzurlu coğrafyası İslam coğrafyası olması gerekirdi. Bize şu günler böylesine nefis muhasebesi yapmayı da öğütlüyor.”
Milletvekilleri olarak, Ramazan’a çalışarak girdiklerini de anlatan Şahin, “Gerçekten halkımız ve insanlarımız için 10 günü aşkındır geceli gündüzlü çalışarak parlamentodan bir takım yasal düzenlemeleri çıkardık. Önce sözleşmeli statüde çalışan 100 bine yakın kamu görevlisini kadroya almak suretiyle onların beklemiş olduğu icraatı yasal düzenlemeyle gerçekleştirdik. Kur’an kurslarında vekil kuran öğretmeni olarak görev yapanları da kadroya almak suretiyle bu mübarek ayda onları da sevindirmiş olduk. Ama asıl kendileri ile ilgili parlamentoda iyileştirme yaptığımız şehit yakınları ve gazilerimizdir. Ayrıca vazife malullerimizdir. Onlarla ilgili çok önemli düzenleme yaptık. Özellikle şehitlerimiz, terörle mücadele edenlerin de geride bıraktığı yakınlarına iş temin etmek devletimizin göreviydi. 1995 yılında çıkan yasayla bir kişiye veriliyordu. Biz bunu ikiye çıkardık. Şimdi bunu son yasayla yaygınlaştırdık. Askerde terörle mücadele ile değil başka şekilde hayatını kaybetmiş askerlerimizin yakınlarına da aynı hakkı tanıdık. Eskişehir de mühimmat patlamasında şehit olan askerlerimizin yakınlarına da aynı düzenlemeyi yaptık. Onlarla ilgili, onların hayatını kolaylaştıracak birçok yasal düzenlemeyi parlamentodan Ramazan ayının ilk günlerinde geçirmenin bahtiyarlığı içersindeyiz. 28 Şubat 1997 yılındaki süreçte sırf kılık kıyafetinden dolayı yüzlerce kardeşimiz memurluktan atılmıştı. Geçtiğimiz hafta parlamentomuz onların yeniden memuriyete dönmelerinin yolunu açtı. O haksız bir uygulamaydı. Hiç kimseye kılık kıyafetlerinden ve kazanılmış haklarından dolayı zulüm yapamazsınız. Geçmişte bunlar yapıldı ve biz geçtiğimiz hafta parlamentodan çıkardığımız yasal düzenlemelerle düzeltme imkanına sahip olduk. 80 maddede değişiklik yaptık” açıklamasında bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetler İç Hizmetler Kanunu’nun 35. maddesini değiştirdiklerini de hatırlatan Şahin, konuşmasını söyle sürdürdü:
“Bu, Türkiye’de darbelerin hukuki gerekçesi olarak hep gösterilmişti. Türkiye’de parlamentoları kapatan, siyasileri alaşağı edenler Türkiye’de yönetimi kesintiye uğratanlar darbelerin sebebi olarak 35. maddeyi gösteriyorlardı. Bu madde bize bu hakkı veriyor diyorlardı. Geçtiğimiz hafta 35. maddeyi değiştirmek suretiyle Türkiye’nin tam bir demokrasiye geçmesinde önemli bir adımı atmış olduk.”
AK Parti’nin düzenlemiş olduğu iftara; Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İl Başkanı Ömer Ayar, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Genel Müdür Fadıl Demirel, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili de katıldı.

Kaynak: İHA