Antalya Valisi Öztürk, Korkuteli Halk Eğitim Merkezi'nin Açılışını Gerçekleştirdi

Vali Sabahattin Öztürk, Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi binasının açılışını gerçekleştirdi.

Antalya Valisi Öztürk, Korkuteli Halk Eğitim Merkezi'nin Açılışını Gerçekleştirdi
Vali Sabahattin Öztürk’ün Korkuteli ziyaretine Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi ile kurum amirleri katıldı.

Vali Öztürk, Korkuteli’de ilk olarak kaymakamlığa ziyarette bulundu. Burada Kaymakam Erkan Karahan ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Sebahattin Öztürk’e makamda brifing verildi.

Daha sonra beraberindekilerle Devlet ve hayırsever Sevim-Cevat Soyiç tarafından yaptırılan Halk Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katılan Vali Öztürk, yaptığı konuşmada, Antalya’da hayırseverlerin milli eğitimde devletle yarıştığını belirterek, “Ne mutlu, Soyiç ailesi hayattayken böyle bir Halk Eğitim Merkezi yaptırarak isimlerini kapısına yazdırmışlar. İsimleri sonsuza kadar Halk Eğitim Merkezi’nde yaşayacaktır” dedi.

Türkiye’deki en büyük meselenin hâla milli eğitim olduğunu kaydeden Vali Öztürk, bu konuda hayırseverlerin katkısına ihtiyaç olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: “Milletimiz çok alicenap bir millettir. Hayırseverlerimiz bunun gereğini yerine getiriyor. Burada olan olmayan tüm hayırseverlerimize teşekkürlerimizi, minnetlerimizi iletiyoruz.”
Vali Öztürk, Halk Eğitim Merkezi'nden 7’den 70’e herkesin yararlanacağını belirterek şunları söyledi: “Halk Eğitim Merkezi yaklaşık 400 kursiyere hizmet verecek. Sevim, Cevat Soyiç de Korkutelililerin gönlünde sonsuza kadar yaşayacak.”
Vali Öztürk, hayırsever Sevim, Cevat Soyiç çiftine Onur Belgesi vererek birlikte açılış kurdelesini kesti.

Vali Öztürk ve beraberindeki misafirler, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü içinde faaliyette bulunan derslere girerek kursiyerlerle sohbet etti. Vali Öztürk, daha sonra Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi'nin önüne bir fidan dikti.
Kaynak: İHA