Burhaniye’de Sıradışı Usta, Sıra Dışı Sergi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde sıra dışı ustanın, sıra dışı sergisi Belediye Başkanı Fikret Akova tarafından açıldı.

Burhaniye’de Sıradışı Usta, Sıra Dışı Sergi
İskele Güzel Sanatlar Galerisi’nde Reyhan Sür Çakır’ın cam, seramik, ahşap boyama ve ev dekorasyon objeleri sergisinde sıra dışı eserler görenleri hayran bıraktı.

Bursa’da oturan ve 2004 yılında emekli olduktan sonra hobi dünyasına adım attığını belirten emekli makine mühendisi sanatçıReyhan Sür Çakır, “Yaşantımın önemli bir bölümü Orhaneli, Sivas ve Bursa TEDAŞ elektrik dağıtım müessessinde geçti. Koyu bir doğa tutkunuyum. Doğayı ve piknik çöplerini incelerken gözlerimin önünde bunları çöp olarak değil de evlerde birer aksesuar olarak hayal etmeye ve çeşitli renklerle buluşturmaya, alışılmışın dışında şekillendirmeye başladım. Amacım yapılanı taklit değil. Fark yaratacak özellikleri, teknikleri, uygulama sahalarını kendi iç dünyamın sesini cam, ahşap, seramik, çamur veya tuvaller üzerine, ruhumdan esen fırtınalar ile şekillendirip, renklendirmek. Tıpkı bir müzik eşliğinde dans eden rakkase gibi ellerim bir şeyleri sonuçlandırıyor. “dedi.

Çakır şunları söyledi:
“Büyük sabır ve maddi desteklerini esirgemeyen Ortem Temizlik Şirketi’nin yoğun temposundan vakit ayıran eşim Ali Çakır’ın ilgisi çalışmalarıma hız ve mutluluk kazandırdı. Çocukluktan, yaşlılığıma kadar 300’ ün üzerinde eser birikince evimde saklayacak köşe bucak yer kalmadı. Bir aile dostumun ısrarı ile mayıs ayında Bursa Nilüfer Belediyesi’nin bir sanatsal etkinliğine davetli olarak açtığım sergimden sonra şimdi burada ardından ise eylül ayında ise Bandırma Belediyesi’nin davetlisi olarak burada da sergi açmayı planlıyorum. Edremit ve Ayvalık’taki sanatçı dostlarımızdan talep gelmesi halinde bu yaz dönemi sergimi oralarda da gerçekleştirebilirim” şeklinde konuştu.

Eserlerin göz kamaştırdığı serginin, İskele’de 21 Temmuz tarihine kadar görülebileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA