Kumluca'daki Fırınlar Temiz Çıktı

Zabıta ekipleri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Kumluca'da faaliyet gösteren fırınlarda gıda denetimi yapıldı.

.

Kumluca Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde iş yerleri, ruhsat, genel temizlik, personel portör muayeneleri (bulaşıcı hastalık yönünden yapılan muayene), gıda üretim yerleri ve şekilleri yönlerinden inceledi.

Denetimlerde eksiklikleri tespit edilen ve giderilmesi için süre tanınan bazı iş yerlerine zabıta ekipleri tarafından sözlü uyarılarda bulunuldu, ceza işlemi uygulanmadı.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla gıda işyerleri ve özellikle fırınlarda tüketimin arttığını, bundan dolayı da zabıta ekiplerinin gıda işyerlerine yönelik denetimler yaptıklarını söyledi.


Yapılan denetimlerde iş yerlerinin hijyen, çalışma ruhsatı ve personelin portör muayenelerinin ele alındığını ifade eden Çataltepe, "Denetimlerde iş yerleriyle ilgili herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Bundan dolayı özellikle iş yeri sahipleri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bazı küçük eksikleri bulunan iş yerlerini uyardık, eksikleri gidermeleri için süre verdik. Halkımızın sağlığını korumak adına bu tür denetimlerimiz bundan sonrada devam edecek" dedi.

Kaynak: AA