Sel Sularının Yıktığı Köylerin Altyapısı Yenilendi

ANTALYA - 2011 yılının aralık ayında meydana gelen sel felaketi nedeniyle büyük hasar gören Serik ilçesine bağlı Haskızılören köyünün altyapısı, İl Özel İdaresi ekiplerince yeniden yapıldı.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sel suları, yolları ve köprüleri yıkıp geçtiği gibi 4 belde ve 27 köyün faydalandığı grup içme suyu tesisleri, isale ve şebeke hatları kullanılamaz hale getirmişti.

Bölgenin yaşadığı sıkıntının çözülmesi için çalışmalar KÖYDES programına alındı ve ihalesi yapıldı. Yol ve sanat yapıları tamamlanarak çeşitli çaplarda 8 bin 600 metre boru hattı döşendi, binlerce hane ve on binlerce vatandaşın içme suyu sorunu çözüldü.

Yoğun yağmur ve beraberinde yaşanan sel nedeniyle Küçükaksu Çayı üzerindeki Akçapınar Köprüsü ve selin yaşandığı Haskızılören köyündeki Pınargözü ve Sindisuyu köprülerinin de yıkılması nedeniyle onlarca köyün, ilçe ve beldelerle bağlantısı kesilmişti. Köprülerin her biri Antalya İl Özel İdaresinin hazırladığı projeler ve KÖYDES ödeneği ile yaptırılarak hizmete açıldı.

İl Özel İdaresi ekiplerince asfalt sezonunun açılmasıyla Akçapınar, Hacıosmanlar, Hasgebe ve Haskızılören köylerini Gebiz beldesine bağlayan grup köy yolları hem genişletildi hem de asfalt kaplaması yapılarak güvenli ve modern bir ulaşım ağına dönüştürüldü.

Kaynak: AA