Odunpazarı Belediyesi’nden Mahalle Olacak Köylere İmar Kolaylığı

Odunpazarı Belediyesi’nin, Büyükşehir Kanunu ile mahalle statüsü kazanacak olan köylere büyük imar imkan sağlayarak ev yapacak olan vatandaşların proje ve proje masraflarını karşıladığı bildirildi.

Odunpazarı Belediyesi’nden Mahalle Olacak Köylere İmar Kolaylığı
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın, bir ilke imza atarak 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu ile mahalle statüsü kazanacak olan köylere büyük bir imar kolaylığı sağladığı belirtildi. Açıklamada, 29 Mart 2014 tarihinden itibaren mahalle statüsü kazanacak olan köylerde başlatılacak olan uygulama kapsamında, ev yapacak olan vatandaşların ev projesi ve proje masraflarının Odunpazarı Belediyesi tarafından karşılandığı belirtildi
Bu arada, proje kapsamında Yörük Kırka köyünde ikamet eden Ali Haydar Tunç, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın elinden ruhsatını aldı. Yaptığı konuşmada çok mutlu olduğunu ifade eden Tunç böyle bir hizmeti ve kolaylığı vatandaşlara sunduğu için Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya sonsuz teşekkürlerini iletti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da, proje kapsamında ev yapacak olan vatandaşları yaklaşık 15 bin TL masraftan kurtardıklarını ve ‘yarın ev yapacağım’ diyen vatandaşların hiçbir proje masrafı ödemeden evlerini yapabileceklerini belirtti.

Kaynak: İHA