Fındık Fiyatının 8 Lira Olsun Önerisi

ORDU - Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Bu sezon fındık rekoltesinin geçen yıla oranla az olması nedeniyle yeni dönemde fındık fiyatının 8 lira olmasını bekliyor ve öneriyoruz" dedi.

Cörüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce tahmini fındık rekoltesi için çalışma yapıldığını ve çalışmaların ardından yaklaşık rekoltenin ortaya çıktığını belirtti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından tahmini rekoltenin kamuoyuna açıklandığını ifade eden Cörüt, "Buna göre, geçen yıl 654 bin 776 ton olan fındık rekoltesi bu yıl 484 bin 268 ton olarak beklenmektedir" diye konuştu.

Rekoltenin rakamlardan da anlaşıldığı gibi düşük beklendiğini anlatan Cörüt, şunları kaydetti:

"Bu şartlar göz önünde bulundurularak yeni sezon fındık fiyatının artması gerekiyor. Hem biz hem de bütün üreticiler bu yönde bir beklenti içerisinde. Bu sezon fındık rekoltesinin geçen yıla oranla az olması nedeniyle yeni dönemde fındık fiyatının 8 lira olmasını bekliyor ve öneriyoruz. Fındık fiyatları 8 lira ve üzeri olursa bu üretici ancak memnun kalır. Onun dışında hiç birimiz fiyatlardan memnun kalmayız. Eğer fiyatlar bu sezon ki gibi düşük olursa üreticiler her anlamda zorlanır. Çünkü bir fındık üreticisi ürününü toplayıp pazara indirene kadar ciddi masraflar içerisine giriyor. Bu şartların göz önüne getirilerek fiyatların belirlenmesini istiyoruz. Yetkililerin de çağrımıza kulak vermesini bekliyoruz."

Cörüt, fındık rekoltesinin hava şartlarına bağlı olarak daha da düşebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA