"Doğuya Doğru Doğaya Doğru" Projesi

Bayburt - Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği tarafından geliştirilen ve Bayburt'un doğal, kültürel ve turistik değerlerinin daha iyi tanıtılmasını amaçlayan "Doğuya Doğru Doğaya Doğru" projesinin tanıtımı yapıldı.

Bayburt Konağı'nda düzenlenen toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Alparslan Katırcı, BEKDER Başkanı Mete Emir, Başkan Yardımcısı Gökhan Önder Karaoğlu, bazı dernek yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Emir, burada yaptığı konuşmada, kültür ve doğa turizmi adına son zamanlarda Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada ciddi arayışlar olduğunu belirterek, "Bayburt'ta öteden beri hep doğa turizmi potansiyelinden bahsediliyor fakat gördük ki doğa turizmiyle ilgili yapılmış araştırma ve elde edilmiş veriler çok sınırlı, hatta hiç yok. Biz de buradan yola çıkarak bu projeyi geliştirdik" dedi.

Projenin öncelikli olarak kentteki doğa turizmi alanlarının tespit edilmesini amaçladığını ifade eden Emir, şunları söyledi:

"Biz bu projenin daha şimdiden çok başarılı olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü şu ana kadar ilimizde bir off-road ekibi misafir ettik. Projeyle Bayburt'ta ilk kez bir off-road şenliği düzenleyeceğiz. 40 civarında modifiye araba burada olacak ve şuan onun parkur çalışmasını yapıyoruz. Yine Azararbaycan'dan 40'a yakın misafirimizi burada ağırlayacağız. Yaklaşık 30 ulusal fotoğrafçıyı Bayburt'ta ağırlayacağız ve onlar da Bayburt'un bu doğa turizm alanlarını fotoğraflayacak. Yine Çoruh Nehri'nde rafting şenliği gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Soğanlı Dağları'nı kapsayan trekking etkinlikleri olacak."

Emir, proje kapsamında yapılan ve elde edilen bütün verilerin turizm haritasına da entegre edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA