Samsun Limanı'nda "halk Sağlığı" Tatbikatı

Samsun - Samsun Limanı'nda uluslararası giriş noktalarında görevli 16 kurumun katılımıyla gerçekleştirilen "halk sağlığı" tatbikatında, senaryo gereği bulaşıcı hastalık riski ortadan kaldırıldı.

Limandaki tatbikatta, senaryo gereği uluslararası sefer yapan bir gemide 2 personelin bulaşıcı hastalık taşıdığını tespit eden acil durum planında belirtilen ekipler, özel kıyafetlerini giyerek, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait gemiyle açıktaki geminin yanına ulaştı.

Buradan hastalık taşıyan 2 personeli alan ekipler, deniz polisi eşliğinde kıyıya geldi. Kıyıda bekleyen 112 Acil Servis ambulansına alınan hastalar, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastaların gönderilmesinin ardından tatbikata katılan ekipler özel kıyafetlerini çıkararak, tıbbi atık kutusuna attı. Personelin güvenliği sağlandıktan sonra gemi ilaçlanarak dezenfekte edildi.

Tatbikatın ardından açıklama yapan Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, tatbikatın başarıyla tamamlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Birliği ve İçişleri Bakanlığı'nın entegre sınır yönetimi kapsamında Avrupa Birliği ülkelerinde ortaklaşa olarak sınırlarımızda halk sağlığı risklerini kontrol altına almak ve sıfıra indirmek için kapasite artırımı uygulamalarına geçilmiştir. Bu amaçla ülkemizde 13 sınır giriş noktası tespit edilmiş ve bu giriş notkalarında halk sağlığı risklerini sıfıra indirebilmek amaçlı kapasitelerini geliştirmektedir."

Kaynak: AA